Mums įprasta avokadą naudoti kaip daržovę - salotoms, užtepams, gėrimams, tačiau visuomet sūdytą ar rūgštintą. Šis kokteilis - saldus, ir dėl to pirmasis gurkšnis gali pasirodyti staigmena. Pats avokado vaisiaus minkštimas nei sūrus, nei saldus. Jo skonis - prėskas, dėl to puikiai priima bet kokį jam suteiktą vaidmenį. Kokteilis sotus ir tirštas, gali būti geriamas ar kabinamas šaukšteliu kaip lengvas desertas.
Jums reikės:
- 2-3 gerai prinokusių avokadų (iš viso apie 500 g);
- 50 g cukraus;
- 500 ml šalto vandens;
- 75 ml saldinto kondensuoto pieno;
- ledukų (nebūtinai).
Ruošimo eiga
Iš cukraus ir 100 ml vandens nedideliame puode išvirkite sirupą, pavirkite 5 minutes ir ataušinkite. Avokadus perpjaukite išilgai aplink kauliuką, iškaulinkite, šaukštu išskobkite minkštimą ir sudėkite į kokteilinę. Užpilkite ataušusiu sirupu ir išplakite iki vienalytės tyrės. Supilkite likusį vandenį, kondensuotą pieną, sudėkite ledukus. Gerai išplakite. Jei kokteilis pasirodytų per tirštas, įpilkite dar šiek tiek vandens. Patiekite aukštose atšaldytose stiklinėse su ledukais (nebūtinai). Išsiplakite tiek, kiek suvartosite iš karto - ilgainiui avokadai tamsėja, o kokteilis linkęs išsisluoksniuoti.
Išeiga: 3-4 porcijos.