Įprasti salotų padažai neretai pabosta: paįvairinimui norisi kažko naujo ir dar neragauto. Šiuo užpilu pagardintoms salotoms nebereikės papildomai jokio aliejaus: jo jau yra kokosų piene.
Jums reikės:
- Skardinės kokosų pieno (400 ml);
- ½ šaukštelio ciberžolės;
- ¼ šaukštelio prieskonių mišinio "garam masala";
- ¼ šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių;
- "ant peilio galo" aštriosios paprikos "cayenne" miltelių;
- 3 šaukštų sojų padažo arba šiek tiek druskos (pagal skonį).
Ruošimo eiga
Kokosų pieną supilkite į nedidelį puodą, išplakite rankiniu plaktuvu, kad neliktų gumuliukų ir užkaiskite. Užvirus kokosų pienui, suberkite prieskonius ir virkite retkarčiais pamaišydami ant nedidelės ugnies neuždengus puodo apie 35-40 minučių, arba kol tūris sumažės perpus, o užpilas sutirštės. Išvirusį nukaiskite ir įmaišykite sojų padažą arba druską. Padažą ataušinkite. Ataušęs sutirštėja iki neriebios grietinės konsistencijos. Patiekite užpylus daržovių arba žalumynų salotas.
Išeiga: apie 250 ml užpilo (dideliam salotų dubeniui).