Per amžius džiovinti žirniai, lęšiai ir pupos užėmė svarbią vietą bet kurios šalies maisto kultūroje. Vegetarinėje ir Vedų mityboje ankštiniai yra augalinės kilmės baltymų šaltinis. Tai - vegetarinės mitybos pagrindas, kurioje, ankštinius sėkmingai derinant su daržovėmis,...
PlačiauAnkštiniai, lyginant su kitu augaliniu maistu, yra gana sunkiai virškinamas maistas, todėl turi būti tinkamai paruošti: ilgai išmirkyti, labai gerai išvirti ar net sudaiginti. Pagal ajurvedą svarbus ir ankštinių valgymo laikas: tokie patiekalai gali būti valgomi tik dienos metu,...
PlačiauKilęs Indijoje, tačiau plačiai paplitęs visų džiovintų ankštinių ir iš jų gaminamų patiekalų bendrinis pavadinimas yra „dalas", ir šiuo žodžiu minėtieji dalykai yra atpažįstami visame pasaulyje. Dalo patiekalų repertuaras yra toks platus, kad galima gaminti juos kasdien...
PlačiauDžiovintų ankštinių virimo laikas priklauso nuo jų rūšies, šviežumo, dydžio, išmirkymo, vandens kietumo ar minkštumo. Lentelėje nurodytas mirkymo laikas yra trumpiausias būtinas - Jūs galite mirkyti ilgiau. Vandens tūrio virimui santykis kartais pamatuotas pagal nemirkytų sausų...
PlačiauDar vienas puikus būdas ankštiniams ruošti yra daiginimas. Ankštinių maistingosios savybės daigintuose ankštiniuose išauga keleriopai ir paverčia ankštinius vienais iš labiausiai gyvybiškai svarbių, energiją teikiančių produktų. Daigintų ankštinių sudėtyje kelis kartus...
Plačiau