Kriauklelės makaronų forma prašyte prašosi kokio nors gardaus įdaro, pavyzdžiui, pertrinto „Ricotta" sūrio, varškės ir parmezano su gausybe aromatingų žolelių. Kriauklelės panardintos į aromatingą naminį pomidorų padažą ir lengvai apskrudintos orkaitėje. Kepkite neilgai: makaronai orkaitėje greitai apdžiūsta ir sukietėja.
Jums reikės:
- Apie 20 didelių kriauklelės formos makaronų;
- 200 g „Ricotta" sūrio;
- 250 g varškės (9% riebumo);
- šaukšto grietinės (nebūtinai);
- 50 g smulkiai tarkuoto parmezano;
- kelių šaukštų alyvuogių aliejaus;
- po šluotelę krapų, petražolių, salierų, bazilikų, kalendrų žalumynų, nuplautų ir smulkiai sukapotų;
- 2 šaukštelių džiovinto mairūno;
- ¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
- ½ šaukštelio druskos įdarui ir žiupsnio makaronų virimui;
- 0,5 l naminio pomidorų padažo (receptą rasite čia);
- 3 nedidelių pailgų keramikinių kepimo formų.
Ruošimo eiga
Puode užvirkite vandenį, pasūdykite ir suberkite kriaukleles. Virkite pagal instrukciją, nurodytą ant pakelio, tačiau nepervirkite – kriauklelės turi išlikti standžios ir išlaikyti savo formą. Orkaitę įkaitinkite iki 180oC. Į dubenį sukrėskite varškę ir „Ricotta“ sūrį. Pertrinkite, kad neliktų gumuliukų (geriausiai tam tiks rankinė elektrinė trintuvė). Jei masė labai tiršta, įmaišykite šaukštą grietinės. Suberkite tarkuotą parmezaną, pasūdykite, suberkite maltus juoduosius pipirus, džiovintas ir šviežias prieskonines žoleles. Išmaišykite ir atidėkite.
Išvirusias kriaukleles nukoškite ir gerai nuvarvinkite, kad įgaubose neužsiliktų vandens. Šiek tiek ataušinkite ir kiekvieną kriauklelę įdarykite kupinu šaukšteliu įdaro. Pomidorų padažą išpilstykite po lygiai į kiekvieną keramikinę kepimo formą ir „patupdykite“ po 6-7 įdarytas kriaukleles. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Galite prieš kepant arba kepimo pabaigoje pabarstyti kriaukleles tarkuotu parmezanu. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 10-12 minučių. Patiekite formelėse dar karštas.
Išeiga: 3 porcijos.