Vasaros pabaigoje ateina abrikosų metas. Jei nusipirkote šių skanių aromatingų vaisių, ir dėl kokios nors priežasties visų nesuvalgėte, galite išsivirti puikios aromatingos uogienės. Abrikosų uogienė yra labai plataus panaudojimo: ji tinka pyragams kepti, ledams ar naminiam jogurtui pagardinti, ja galite užpilti blynus ar virtinius. Galite ir šiaip pasmaližiauti: abrikosų uogienė - puikus desertas, pavyzdžiui, prie arbatos. Ši uogienė skirta greitam suvartojimui - šaldytuve išsilaiko šviežia apie 2-3 savaites. Jei norite pasiruošti šios uogienės žiemai, laikykitės to paties recepto, tik tuomet sterilizuokite stiklainius ir jų dangtelius.
Jums reikės:
- 1,5 kg abrikosų;
- 700 g cukraus (skaniau su ruduoju cukranendrių);
- 200 ml vandens;
- ¼ šaukštelio maltų gvazdikėlių;
- 2-3 džiovintų apelsinų arba citrinų žievelių.
Ruošimo eiga
Abrikosus nuplaukite, padalinkite pusiau ir išimkite kauliukus. Abrikosų puseles sudėkite į storasienį puodą, užpilkite vandeniu ir užkaiskite. Vandeniui užvirus suberkite cukrų ir pagardinkite maltais gvazdikėliais bei citrusų žievelėmis. Virkite retkarčiais pamaišydami 1 valandą ant nedidelės ugnies. Uogienę dar karštą supilstykite į stiklainius ir užsukite. Ataušusius sudėkite į šaldytuvą.
Išeiga: apie 1,3-1,5 l uogienės.