Avokado vaisius - vienas riebiausių vaisių, neskaitant alyvuogių. Tačiau avokado aliejus, esantis vaisiuje, yra aukščiausios kokybės, sveikas ir švarus - jame nėra sočiųjų rūgščių, tame tarpe ir sviesto rūgšties. Avokadas yra žalias vaisius, vadinasi, jame yra naudingojo chlorofilo, o visa puokštė vitaminų ir savybė atpalaiduoti virškinimo sistemą toli gražu neužbaigia visų šio vaisiaus naudingųjų savybių. Avokado pavilgas, paruoštas pagal šį receptą, ypatingai tinka prie keptų bulvių. Taip pat gali būti valgomas su plokščiosiomis duonomis, trapučiais, kaip aptepas sumuštiniams ar kaip padažas prie pietų.
Jums reikės:
- 1 didelio gerai sunokusio avokado (su kauliuku - 350 g);
- 125 g grietinės;
- 25 g saliero stiebo (išimkite iš paties centro gležniausius stiebus, tuos, kurie su lapeliais);
- šaukšto citrinos sulčių;
- šaukšto alyvuogių aliejaus;
- žiupsnio druskos;
- ¼ šaukštelio asafetidos;
- ¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų.
Ruošimo eiga
Avokadą perpjaukite išilgai pusiau, iškaulinkite ir šaukštu išskobkite minkštimą. Avokadą ir visus kitus ingredientus sudėkite į gilesnį dubenį ir rankine elektrine trintuve sutrinkite iki vientisos piurė. Patiekite prie keptų bulvių. Kadangi šis pavilgas, kaip ir viskas iš avokadų, greitai juoduoja, pasiruoškite jo tiek, kad iš karto suvalgytumėte. Jeigu manote, kad grietinė šiame patiekale yra per riebu, pabandykite ją pakeisti geros kokybės jogurtu.