Labai paprastai paruošiama, susidedanti vos iš kelių ingredientų, dėl to šios sriubos skonis yra labai švelnus, aksominis, o konsistencija - tiršta ir kreminė. Lengva, nuotaiką kelianti sriuba, kurios norisi vėl ir vėl...
Jums reikės:
- Dubenėlio nuplautų brokolio žiedynų (iš viso apie 250 g);
- 3-4 šaukštelių miltų;
- 500 ml pieno;
- 2 šaukštų išvalyto lydyto sviesto „ghee" arba paprasto sviesto;
- 500 ml daržovių sultinio (nuoviro) arba vandens;
- ¼ šaukštelio asafetidos;
- muskato riešuto, druskos ir maltų juodųjų pipirų - pagal skonį.
Ruošimo eiga
Į užvirusį daržovių sultinį (nuovirą) sudėkite brokolius, švelniai pasūdykite ir virkite, kol suminkštės. Sekite, kad brokoliai išliktų žalios spalvos ir nepervirtų. Kai brokoliai išvirs, išgriebkite kiaurasamčiu kelis žiedynus ar atidėkite. Kol verda brokoliai, įkaitinkite keptuvėje lydytą sviestą; kai šis įkais, įberkite asafetidą, po kelių sekundžių suberkite miltus ir nuolat maišydami kaitinkite riebaluose, kol pasklis riešutų aromatas. Miltai neturi pakeisti spalvos ir patamsėti! Į keptuvę iš lėto pilkite pieną intensyviai maišydami, kad neliktų gumuliukų; užvirkite, pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais ir šviežiai tarkuotu muskato riešutu. Kai miltai išbrinks piene, supilkite turinį į į puodą ir elektrine kapokle suplakite sriubą į vientisą tyrę. Atidėtus brokolius smulkiai supjaustykite. Patiekite dar karštą, papuoštą smulkintais brokolio žiedynais su bet kokia namuose kepta ar skrudinta duona.
Išeiga: 3 porcijos.