Dar vienas puikus patiekalas prisiminimui iš jogos stovyklų (retritų). Šviežiai virtų burokėlių, žirnelių ir daigintų kviečių derinys nepaliko nė vieno abejingo. Šioms salotoms greičiausiai net nereikės duonos - ji jau yra viduje...
Jums reikės:
- 650 g burokėlių;
- 150 g daigintų kviečių;
- 300 g šviežių žaliųjų žirnelių (tinka ir šaldyti. Prieš naudojant atitirpinkite);
- ¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
- nubraukto šaukštelio druskos (arba pagal skonį) salotoms ir žiupsnio žirnelių virimui;
- šluotelės krapų;
- pusės citrinos sulčių;
- nubraukto šaukštelio kmynų;
- ¼ šaukštelio asafetidos (kvapiosios ferulos);
- 5 šaukštų nerafinuoto saulėgrąžų aliejaus.
Ruošimo eiga
Burokėlius nuplaukite ir su lupenomis išvirkite. Geriausiai tai daryti greitpuodyje - priklausomai nuo burokėlių rūšies juos išvirsite per 20-25 minutes. Burokėlius nukoškite ir ataušinkite. Daigintus kviečius perplaukite, sudėkite į nedidelį puodą, užpilkite vandeniu ir užvirkite. Virkite 15 minučių arba kol kviečiai padidės dvigubai. Žirnelius sudėkite į kitą nedidelį puodą, užpilkite vandeniu ir virkite 5 minutes. Išvirusius tiek kviečius, tiek žirnelius nukoškite ir ataušinkite. Burokėlius nulupkite ir sutarkuokite burokine tarka. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų. Suberkite kmynus. Gruzdinkite kmynus keliolika sekundžių ir suberkite asafetidą. Kai prieskoniai skrusdami pradės skleisti gardų aromatą, supilkite kartu su karštu aliejumi ant tarkuotų burokėlių. Suberkite kviečius ir žirnelius, supilkite citrinos sultis, pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais. Krapus smulkiai sukapokite ir sudėkite į salotas. Viską gerai išmaišykite. Patiekite kaip garnyrą arba kaip atskirą užkandį.
Išeiga: 4 porcijos.