Šios salotos - variantas lengviems pietums. Žirneliuose ir pupelėse - baltymai, špinatuose - chlorofilas, užpile ir žalumynuose - vitaminai. Ko daugiau reikia, kai norisi lengvai užkąsti?
Jums reikės:
- 100 g špinatų lapų, perplautų keliais vandenimis ir nuskabytais koteliais;
- 100 g virtų baltųjų pupelių;
- 200 g šviežių arba šaldytų žaliųjų žirnelių (šaldytus žirnelius prieš naudojant atitirpinkite);
- 2 pomidorų;
- pusės citrinos sulčių;
- ½ šaukštelio maltos kalendros;
- ½ šaukštelio malto kmyninio kumino;
- ¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
- 2,5 cm dydžio imbiero gumbo gabalėlio;
- šaukštelio cukraus;
- žiupsnio druskos;
- 50-75 ml augalinio aliejaus;
- šluotelės petražolių.
Ruošimo eiga
Žirnelius sudėkite į nedidelį puodą, užpilkite vandeniu ir pasūdykite. Užkaiskite virti. Žirnelius virkite 5 minutes, nukoškite, ataušinkite. Špinatus gerai nuvarvinkite ir supjaustykite. Sukapokite petražoles. Pomidorus supjaustykite gabalėliais. Į erdvų dubenį sudėkite visas supjaustytas daržoves, suberkite pupeles ir žirnelius. Pabarstykite juodaisiais pipirais, kmyniniu kuminu ir kalendra. Imbiero gabalėlį nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka. Tarkius suimkite į delną ir į nedidelį dubenėlį nuspauskite imbiero sultis. Čia pat supilkite citrinų sultis, suberkite druską ir cukrų. Intensyviai plakdami rankiniu plaktuvu supilkite aliejų - užpilas netrukus turėtų sutirštėti. Užpilkite salotas, išmaišykite ir patiekite su duonos riekele.
Išeiga: 4 porcijos.