Šiose salotose skonį suteikia obuolys, aromatą - sezamas, o švelnumą - avokadas. Pabandykite paruošti šias salotas be druskos - toks variantas nei skoniu, nei aromatu nenusileidžia aprašytajam ir yra puikus valgis, vertinantiems natūralų produktų skonį.
Jums reikės:
- 2 vidutinio dydžio avokadų;
- 1 didelio gardaus obuolio;
- ¼ kinietiško kopūsto gūžės;
- 2-3 kupinų šaukštų baltojo sezamo;
- kelių šaukštų geros kokybės alyvuogių aliejaus;
- žiupsnio druskos.
Ruošimo eiga
Sausoje keptuvėje švelniai paskrudinkite sezamą ir atidėkite. Susmulkinkite kinietišką kopūstą, sudėkite į salotinę ir pabarstykite druska. Pertrinkite rankomis, kad suminkštėtų. Obuolį nulupkite, išimkite sėklalizdį, supjaustykite kubeliais ir sudėkite į salotinę. Avokadus perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką, minkštimą išskobkite šaukštu ir supjaustykite kubeliais. Sudėkite į salotinę kartu su obuoliais ir kinietišku kopūstu. Suberkite sezamą ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Išmaišykite ir patiekite iš karto su riekele duonos arba kaip garnyrą.
Išeiga: 3-4 porcijos.