Ši minkšta bulvių duonelė iš karto tirpsta burnoje...Patiekite kuo šviežesnę.
Jums reikės:
- 3-4 su lupena virtų ir ataušusių vidutinio dydžio bulvių;
- 150 g miltų;
- šluotelės smulkiai sukapotų šviežios kalendros žalumynų ar petražolių;
- 1 mažos žalios smulkiai sukapotos aštriosios paprikos, išvalytomis sėklytėmis;
- 2 šaukštų tirpinto išvalyto lydyto sviesto „ghee";
- šaukštelio druskos;
- išvalyto lydyto sviesto "ghee" paplotėlių kepimui.
Ruošimo eiga
Nulupkite ir sugrūskite į košę bulves (bulves galite sumalti rankine mėsmale). Į dubenį su bulvėmis prasijokite miltus. Supilkite 2 šaukštus išvalyto lydyto sviesto, sudėkite žalumynus, aštriąją papriką, pasūdykite ir išminkykite minkštą tešlą, kad ši neliptų prie rankų. Šių papločių tešlai vandens nenaudokite. Padalykite tešlą į 10 lygių dalių. Iškočiokite kiekvieną tešlos gumulėlį plonu apskritu tešlos lakštu. Kad paplotėliai neliptų nei prie kočėlo, nei prie darbastalio paviršiaus, kočiojant pabarstykite miltais. Jei tešla nelimpa prie kočėlo, miltų nebarstykite. Tačiau jei kočiojimui naudojote miltus, po kiekvieno iškepto paplotėlio popieriniu rankšluosčiu pravalykite keptuvę - miltai nubyra ir sudega.
Dėkite po vieną paplotį į sausą įkaitintą keptuvę. Po 1-2 minučių paplotį apverskite ir apkepusią pusę apšlakstykite šiltu lydytu sviestu (geriausiai tam tiktų konditerinis teptukas). Pakartokite tą patį kitai papločio pusei. Duonelė yra iškepusi, kuomet iš abiejų pusių pasidengia rusvomis dėmėmis. Patiekite dar karštą su daržovių ar ankštinių troškiniais, prie sriubos. Kadangi duonelė yra minkšta, į ją galite įsukti šviežių daržovių salotas su garsiaisiais rytietiškais užtepais - „humusu" arba „Baba Ghannouj".
Išeiga: 10 bulvių paplotėlių.