Skanią bulvių košę moka pagaminti kiekviena šeimininkė ar šeimininkas. Visi jie turi savo paslaptį, įprastą bulvių grūdimo būdą ir derina visokius pagardus. Ši košė trečdaliu susideda iš salierų, dėl to yra lengvesnė, aromatingesnė ir nustebina paragavus. Bulvių ir salierų piurė galėtų pretenduoti tapti vienu iš mėgiamiausių Jūsų šeimos garnyrų.
Jums reikės:
- 6 vidutinio dydžio bulvių;
- 200 g saliero gumbo (svoris nuvalius odelę);
- šluotelės petražolių ir kelių tamsiai žalių salierų lapų;
- 40 g sviesto arba išvalyto lydyto sviesto „ghee";
- 100 ml užvirto pieno;
- 100 ml daržovių nuoviro (likusio nukošus išvirusias daržoves);
- šaukštelio druskos daržovėms virti ir dar pusės - košei pasūdyti.
Ruošimo eiga
Salierą nulupkite, nuplaukite ir perpjaukite į kelias dalis. Nuplaukite žalumynus. Bulves nuskuskite arba nulupkite, nuplaukite, užpilkite vandeniu, pasūdykite ir užkaiskite. Bulvėms užvirus po 7-8 minučių sudėkite saliero gumbą ir virkite kartu dar 10-12 minučių arba kol suminkštės. Likus virti 2 minutėms, įmeskite petražoles ir salierų lapus. Išvirusias daržoves nukoškite (nuovirą išsaugokite. Jo prireiks košei, likusį galite panaudoti sriuboms virti ar padažams ruošti. Plačiau apie tai skaitykite čia.) Ant daržovių supilkite nuovirą, užvirtą pieną, įdėkite sviesto ir rankine elektrine trintuve sutrinkite iki blizgios vienalytės tąsios piurė. Jei piurė gavosi per tiršta, įpilkite dar šiek tiek pieno arba daržovių nuoviro. Patiekite dar karštą apšlakstę tirpintu sviestu arba sviestu „ghee".
Išeiga: 3-4 porcijos (garnyrui).