Šie raguoliai paruošiami labai greitai, ir gali būti patiekiami dar karšti prie pietų stalo. Raguoliai kepami be mielių ir kiaušinių, dėl to yra vegetariniai ir tinkami jogos mitybai. Puikiai tinka prie sriubų, daržovių troškinių ar salotų. Jei neturite fetos sūrio, raguoliai bus skanūs ir be jokio įdaro. Fetą taip pat galite pakeisti varškės sūriu, saldaus pieno sūriu ar kitokiu neriebiu fermentiniu sūriu, nesilydančiu aukštoje temperatūroje. Jei Jūsų šeima yra iš kelių asmenų arba laukiate svečių, recepte nurodytų ingredientų kiekį galite drąsiai padvigubinti - raguolių bet kuriuo atveju neliks...
Jums reikės:
- 275 g pirmos rūšies miltų;
- 100 g sviesto;
- pusės šaukštelio druskos;
- 1 ¼ šaukštelio kepimo miltelių;
- 125 g tepamos natūralaus skonio varškės;
- 125 šviežio sūrio „Ricotta";
- 100 g fermentinio „Cheddar" sūrio (arba kitokio gerai aukštoje temperatūroje besilydančio sūrio), sutarkuoto smulkiąja burokine tarka;
- 200 g kietojo fetos sūrio (arba kitokio aukštoje temperatūroje nesilydančio sūrio).
Ruošimo eiga
Orkaitę įkaitinkite iki 175oC. Į virtuvinį kombainą su peiliais (elektrinę daržovių kapoklę arba mėsmalę) prasijokite miltus, suberkite kepimo miltelius ir druską, sudėkite kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir kelis kartus pulsuojančiais judesiais įjunkite. Kapokite, kol turinys taps vienalytis ir primins duonos minkštimo trupinius. Jei neturite elektrinės kapoklės, trapią tešlą galite paruošti peiliu: miltus prasijokite ant stalo, suberkite druską ir kepimo miltelius. Ant viršaus sudėkite kubeliais supjaustytą šaltą sviestą ir pradėkite kapoti aštriu peiliu. Procesas imlus laikui, tačiau rezultatas išeina toks pats. Kuomet sviestas sukapotas su miltais atrodys panašus į duonos minkštimo trupinių krūvelę, miltus iškrėskite į didelį dubenį, sudėkite tepamą varškę, „Ricotta" sūrį, tarkuotą „Cheddar" ir išminkykite. Tešlos neperminkykite - jei nuo delnų šilumos pradės tirpti sviestas, tešla iškepusi bus kieta ir neiškils. Tešlą padalykite į dvi lygias dalis. Iškočiokite vieną dalį dailiu apskritu 0,5 cm storio tešlos lakštu. Supjaustykite lakštą skersai aštriu peiliuį 8 trikampius. Fetos sūrį padalykite lazdelėmis į 16 lygių dalių. Įsukite po vieną fetos sūrio lazdelę į raguolio trikampį pradedant nuo plačiausios dalies. Pakartokite tą patį likusiems 7 tešlos trikampiams ir likusiai tešlai. Raguolius sudėkite į kepimo skardą, išklotą sviestiniu popieriumi ir pabarstytą miltais. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 25 minutes arba kol gražiai apskrus. Patiekite dar šiltus.
Išeiga: 16 raguolių.