Receptų filtras

Siūlomi receptai

Šafraninis jogurto sūrio desertas „Shrikhand“

Šį populiarų indišką skanėstą yra visiškai nesudėtinga paruošti, reikia tik šiek tiek laiko. Desertui pirmiausia yra gaminamas jogurto sūris (ind. – „dehin“)....

Sutirštinto jogurto, vanilės ir braškių desertas

Tirštas, klampus, plaktos grietinėlės ir plombyro skonio sutirštinto jogurto desertas, pagardintas vanile ir braškėmis – ar ne tokį skanėstą kartais įsivaizduojame,...

Sėlenų paplotėliai prie sriubos

Jei mėgstate namuose keptą duoną, o laiko kasdieniniam tešlos minkymui nerandate, išsiminkykite didesnį kiekį vienu kartu, supjaustykite porcijomis ir užsišaldykite. Kas kartą atsišildę turėsite šviežių karštų paplotėlių. Sėlenų paplotėliai skanūs tiek šilti, tiek ir ataušę.

Jums reikės:

  • 200 g rupaus malimo miltų;
  • 100 g pirmos rūšies miltų;
  • kupino šaukšto kmynų;
  • saujos kviečių sėlenėlių;
  • žiupsnio rupios druskos;
  • 2 šaukštų tirpinto išvalyto lydyto sviesto;
  • 175 ml šalto vandens;
  • aliejaus arba išvalyto lydyto sviesto "ghee" paplotėlių gruzdinimui.

Ruošimo eiga

Miltus prasijokite, suberkite druską, sėlenis ir kmynus. Į miltus lydytą sviestą įtrinkite pirštais, kad miltai atrodytų kaip duonos trupiniai, o suspaudos saujoje miltai suliptų į gniūžtę. Įpilkite vandens ir išminkykite standžią tamprią tešlą. Minkykite 5 minutes, kol tešla taps vienalytė ir elastinga. Išminkytą tešlą atidėkite polietileniniame maišelyje pusvalandžiui, kad išbrinktų miltai. Gilioje keptuvėje arba plokščiame puode įkaitinkite pasirinktus riebalus (aliejų arba lydytą sviestą). Kol riebalai kaista, iškočiokite tešlą ne plonesniu nei 0,5 cm storio sluoksniu ir apvalia taure arba dubenėliu išspauskite paplotėlius. Kočiojimui nenaudokite miltų - kepant paplotėlius miltai nubyra ir sudega. Dėkite paplotėlius į įkaitintus riebalus ir kepkite iš abiejų pusių, kol šie gražiai apskrus. Iškepusius paplotėlius išgriebkite iš riebalų ir dėkite ant grotelių ar ant popierinių servetėlių, kad pašalintumėte riebalų perteklių. Galite valgyti tiek šiltus, tiek ataušusius.