Tirštos kriaušių sultys su prieskoniais
Šios sultys tirštos, švelnios ir aromatingos, paruoštos iš trintų kriaušių su prieskoniais. Sultys gana greitai tamsėja, dėl to suvartokite ilgai nelaukiant.
Jums reikės:
- 5 gerai sunokusių kriaušių;
- 300 ml šalto vandens;
- pusės citrinos sulčių;
- 2 šaukštų rudojo cukraus;
- ½ šaukštelio malto kardamono;
- ½ šaukštelio malto cinamono;
- žiupsnelio šafrano.
Ruošimo eiga
Šafraną sugrūskite prieskonių grūstuvėje ir užpilkite šaukštu karšto vandens. Atidėkite 10 minučių. Kriaušes nuplaukite, perpjaukite išilgai pusiau, išimkite sėklalizdžius ir nulupkite. Sudėkite į kokteilinę, užpilkite vandeniu, supilkite citrinos sultis ir šafrano vandenį, suberkite cukrų, prieskonius, ir viską išplakite iki vienalytės konsistencijos. Patiekite aukštose taurėse su šiaudeliais. Suvartokite ilgai nelaukiant. Išeiga: 3 porcijos. |