Šios tešlos kišenėlės yra nepakeičiamos, kuomet nesurandate idėjos, kaip patiekti vienokį ar kitokį patiekalą. Kišenėlės kepamos be mielių ir kiaušinių, yra vegetarinės, o įdaryti galite įvairiausiais pagardais ar padažais, šviežių daržovių salotomis, įvairiais skrudintais užkandžiais, sūriu, „panyru" ir t.t... Tai lyg koks vegetarinis dešrainis, meksikietiškos „enchilados", uždara pica „calzone" ar turkiška „pita". Puikiai pritaikomos artimųjų ir draugų vakarėliams, išvykoms ar lengviems priešpiečiams. Galite pasidalyti savo įdaro idėjomis, parašydami komentarą šiam receptui.
Jums reikės:
- 275 g pirmos rūšies miltų;
- 175 ml naminio jogurto (arba natūralaus pirktinio);
- 100 ml vandens;
- 5 šaukštų alyvuogių aliejaus tešlai ir dar šiek tiek tešlos kočiojimui;
- nubraukto šaukštelio druskos.
Ruošimo eiga
Miltus prasijokite į dubenį, suberkite druską ir supilkite aliejų. Aliejų į miltus įtrinkite pirštais, kad kiekviena miltų dalelytė pasidengtų riebalais, o turinys primintų sutrupintą duonos minkštimą. Supilkite jogurtą, vandenį ir išminkykite minkštai minkomą tešlą. Tešlą įdėkite į polietileno maišelį arba apvožkite kitu dubeniu ir atidėkite kambario temperatūroje pusvalandžiui brinkti. Tešlą padalykite į 6-8 lygias dalis ir iškočiokite kiekvieną dalį apskritu 20-24 cm skersmens lakštu. Lakšto centrą ištepkite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite miltais (palikdami apie 1,5 cm pločio kraštus neišteptus). Aliejus ir miltai neleis tešlai kepant sulipti.
Tešlos lakštą perlenkite pusiau ir supinkite kraštus virvele lyg kokiam gigantiškam tuščiam koldūnui, kibinui ar uždarai picai („calzone"). Pakartokite tą patį kitiems tešlos gabalėliams. Tešlos ruošinius pašaukite į iki 175oC įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 10-12 minučių kol švelniai pagels ir išsipūs - taip atsiveria ertmė įdarui. Iškepusias tešlos kišenėles išimkite, perpjaukite skersai pusiau ir prikimškite pasiruoštu įdaru.
Išeiga: 12-16 tešlos kišenėlių.