Tai lyg kokie paprikų „balandėliai", tik vietoje ryžių čia naudojami lęšiai, o paprikos, perpjautos pusiau, kepamos orkaitėje.
Jums reikės:
- 3 didelių įvairių spalvų saldžiųjų paprikų;
- 200 g žaliųjų arba rudųjų lęšių;
- 1 didelio saliero lapkočio (stiebo);
- gabalėlio oranžinio moliūgo (apie 150 g);
- ketvirčio saliero gumbo arba panašaus dydžio pastarnoko gabalėlio;
- ½ šaukštelio ciberžolės;
- ½ šaukštelio maltos kalendros;
- ½ šaukštelio saldžiųjų paprikų miltelių;
- ¼ šaukštelio asafetidos (kvapiosios ferulos);
- ¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
- 1-1,5 šaukštelio druskos;
- šluotelės petražolių, nuplautų ir smulkiai sukapotų;
- šluotelės krapų, nuplautų ir smulkiai sukapotų;
- 2-3 šaukštų alyvuogių arba saulėgrąžų aliejaus;
- gabalėlio brinzos arba kitokio šviežio sūrio (apie 50 g), sutarkuoto burokine tarka.
Patarimas:
- Daržoves, nurodytas recepte, galite pakeisti ir kitomis, Jūsų mėgiamomis.
Ruošimo eiga
Lęšius suberkite į dubenį, užpilkite šiltu vandeniu ir atidėkite mirkti mažiausiai 2 valandoms. Išmirkusius nupilkite, perplaukite, užpilkite šviežiu vandeniu ir užkaiskite virti. Dvi valandas mirkyti žalieji lęšiai išvirs per 15 minučių. Paprikas nuplaukite, perpjaukite išilgai pusiau, išvalykite sėklytes ir kuriam laikui atidėkite. Saliero stiebą ir moliūgą supjaustykite smulkiais kubeliais, saliero gumbą arba pastarnoką sutarkuokite burokine tarka. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite asafetidą, suberkite daržoves, išmaišykite. Suberkite ciberžolę, paprikų miltelius, maltą kalendrą. Kepkite daržoves, kol švelniai apskrus, tuomet įpilkite kelis šaukštus lęšių nuoviro, sumažinkite ugnį, keptuvę uždenkite ir troškinkite, kol daržovės suminkštės. Išvirusius lęšius nukoškite, sukrėskite į troškintas daržoves, išmaišykite, pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais, petražole ir nukaiskite. Orkaitę įkaitinkite iki 175oC. Kepimo skardą išklokite sviestiniu popieriumi. Paruošta lęšių mase įdarykite paprikų puseles, sudėkite ant paruoštos skardos ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 30-35 minutes, arba kol paprikos suminkštės. Likus iki kepimo pabaigos 7-8 minutėms, paprikas trumpam ištraukite ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Iškepusias pabarstykite smulkiai sukapotais krapais ir patiekite dar karštas.
Išeiga: 6 valtelės (3 porcijos).