Šios sriubos skonis yra lygiai toks, kaip ji atrodo: skaidrus sultinys su baltomis ryžių snaigėmis, žaliomis špinatų juostelėmis, o taip pat ryškiais raudonos paprikos blyksniais. Spalvoti ir sveiki pietūs... Jei neturite ar nemėgstate špinatų, juos galite pakeisti lapiniais burokais (mangoldais).
Jums reikės:
- 2 šaukštų išvalyto lydyto sviesto "ghee";
- 60 g Basmati ryžių (arba 3 šaukštų);
- ½ šaukštelio juodųjų garstyčių sėklų;
- šaukšto citrinos sulčių;
- ¼ šaukštelio ciberžolės;
- šaukštelio maltos kalendros;
- pusės žalios aštriosios paprikos ir pusės saldžiosios raudonos paprikos (išvalytomis sėklytėmis ir supjaustytos plonomis juostelėmis);
- 100 g šviežių špinatų, nupjautais lapkočiais ir supjaustytų juostelėmis (apie 0,5 cm pločio);
- 1,5 l daržovių sultinio;
- druskos ir juodųjų pipirų - pagal skonį.
Ruošimo eiga
Puode išlydykite sviestą ir kai šis įkais, suberkite garstyčių sėklas. Puodą pridenkite, nes garstyčios kaisdamos sproginėja. Kai garstyčios pakeis spalvą (taps pilkos), sudėkite kalendrą, ciberžolę, aštriąją ir saldžiąją papriką, ryžius ir kepkite maišydami mentele kelias minutes. Užpilkite sultiniu, užvirkite, pasūdykite ir įdėkite juodųjų pipirų. Uždenkite ir virkite 10-15 minučių, arba kol suminkštės ryžiai. Sudėkite špinatus. Virkite dar 2-3 minutes, supilkite citrinos sultis, išmaišykite ir uždenkite. Nepervirkite špinatų - jie turėtų išlaikyti nors ir tamsią, bet visgi žalią spalvą. Valgykite po 7-10 minučių.
Išeiga: 3-4 porcijos.