Šis gėrimas iš tų, kurių gurkštelėjus pasaulis akimirksniui nustoja egzistuoti ir susitelkia vienoje stiklinėje. Tirštas, tarytum norėtųsi kabinti šaukšteliu, kreminės spalvos ir švelnaus papajos skonio, kuriame šalia vos pastebimai persipina medus, vanilė ir apelsinas. Gardžiausias, kuomet patiekiamas iš karto: ilgiau laikomame gėrime gali išsisluoksniuoti vanduo. Jei taip atsitiko, prieš patiekiant išplakite dar kartą. Jei norite skystesnio gėrimo, jogurtą galite atmiešti vandeniu.
Jums reikės:
- 700 ml naminio jogurto (arba 500 ml jogurto ir 200 ml vandens, jei norite skystesnio „lassi");
- 600 g minkštos prinokusios papajos;
- 2 kupinų šaukštų rudojo cukranendrių cukraus;
- 1 šaukšto minkšto arba skysto medaus;
- kelių lašų natūralios vanilės esencijos arba "ant peilio galo" natūralios maltos vanilės ankšties;
- šviežiai spaustų vieno didelio apelsino sulčių (apie 100-150 ml).
Ruošimo eiga
Papają nuplaukite, perpjaukite pusiau, išvalykite sėklytes, minkštimą išskobkite šaukštu arba papają nulupkite. Supjaustykite stambiais gabalėliais. Į kokteilinę sudėkite visus ingredientus ir gerai išplakite, kol ištirps cukrus, o "lassi" suputos. Išpilstykite į stiklines ir patiekite iš karto.
Išeiga: 1,5 l gėrimo.