Jei norėtume sužinoti, kokio skonio yra mėlyna spalva, tikriausiai reikėtų ragauti mėlynių. Toks maloniai karstelėjęs, šaltas, savitas, tik mėlynėms būdingas skonis. Šios mažytės tamsios uogos ypatingai dera su pieno produktais.
Jums reikės:
- 500 ml atšaldyto naminio jogurto arba tiek pat natūralaus pirktinio (be priedų);
- 250 g mėlynių;
- 150 ml šalto vandens;
- 1 banano (nebūtinai);
- 4-5 kupinų šaukštų cukraus;
- pusės šaukštelio malto kardamono.
Ruošimo eiga
Mėlynes išplaukite, supilkite į sietą ir gerai nuvarvinkite. Į kokteilinę supilkite jogurtą, mėlynes, bananą, vandenį, suberkite cukrų ir kardamoną. Gerai išplakite, supilkite į stiklines ir patiekite įbėrę saujelę mėlynių. Išplakite tiek mėlynių "lassi", kiek iš karto išgersite. Ilgiau laikomas gėrimas išsisluoksniuoja.
Išeiga: 3-4 porcijos.