Kodėl keturguba? Todėl, kad užplikomos keturių rūšių sėklos, ir visos jos kvepia anyžiais... Vėsina, ramina, gerina virškinimą, mažina vidurių pūtimą, padeda susikaupti. Puiki popietės arbata.
Jums reikės:
- Kupino šaukštelio pankolio sėklų;
- po šaukštelį žalsvo ir rudojo anyžiaus sėklų (jei neturite kurio nors iš jų, tuomet 2 šaukšteliai to, kurio turite);
- 3 žvaigždinių anyžių;
- 1-1,2 l verdančio vandens.
Patarimas:
- Galite gerti tiek karštą, tiek ir atšaldytą.
Ruošimo eiga
Sėklas suberkite į arbatinį, užpilkite verdančiu vandeniu. Arbatinį uždenkite. Po 7 minučių nukoškite, išpilstykite į puodelius. Galite patiekti su šaukšteliu medaus.
Išeiga: 3-4 puodeliai.