Gėrimai iš suplakto jogurto ir vandens su prieskoniais, žalumynais, vaisiais ar uogomis, sūdyti ir saldinti Indijoje ir pasaulyje vadinami „lassi". Karštą vasaros dieną galite plakti su ledukais, o žiemą vietoje vandens įpilti šlakelį pieno. Bet kuriuo atveju ir nepriklausomai nuo pasirinktų ingredientų, „lassi" visuomet užburia ir neretai norisi paprašyti antros stiklinės... „Lassi" skaniausias iš naminio jogurto, jo receptą rasite čia.
Jums reikės:
- 500 g naminio jogurto (arba tiek pat pirktinio jogurto be priedų);
- 150 ml šalto vandens;
- 250 g šviežių braškių, nuplautų, nuskabytais koteliais (arba tiek pat šaldytų);
- 1 banano;
- 80 g rudojo cukraus;
- ½ šaukštelio malto kardamono.
Atkreipkite dėmesį:
- Gėrimo pasiruoškite tiek, kiek išgersite. Ilgiau laikomame išsisluoksniuoja vanduo (jei taip atsitiko, išplakite dar kartą).
Ruošimo eiga
Visus ingredientus sudėkite į kokteilinę ir gerai išplakite, kol ištirps cukrus. Patiekite aukštose stiklinėse su šiaudeliais. Ypatingai tinka pusryčiams.
Išeiga: 3-4 porcijos.