Iš tikrųjų tai - paprasčiausia bulvių košė, tačiau daugiau nei pusę jos kiekio bulvės užleido kitoms daržovėms. Kuomet norisi, kad bulvių košė būtų spalvinga, kvapnesnė, kitokio skonio ir mažiau krakmolinga - rinkitės šį variantą.
Jums reikės:
- 3-4 bulvių;
- 2-3 morkų;
- 200-250 g žaliųjų žirnelių (šviežių arba šaldytų, šaldytus prieš naudojant atitirpinkite);
- 150 ml pieno;
- 30 g sviesto;
- žiupsnio druskos (arba pagal skonį).
Ruošimo eiga
Bulves ir morkas nulupkite, nuplaukite. Kadangi šių daržovių virimo laikas yra skirtingas, bulves perpjaukite pusiau, o morkas supjaustykite mažesniais gabalėliais. Sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, pasūdykite ir užkaiskite virti. Kuomet iki virimo pabaigos liks 5-7 minutės, suberkite žirnelius. Išvirusias daržoves nukoškite, tačiau vandens, kuriame virė daržovės, neišpilkite - jo gali prireikti košės tirštumui reguliuoti. Daržoves sugrūskite grūstuve. Nedideliame puodelyje užvirkite pieną, ištirpinkite jame sviestą ir supilkite ant pertrintų daržovių. Pabaikite grūsti iki pageidaujamos konsistencijos. Jei košė gavosi per tiršta, atmieškite išsaugotu nuoviru. Patiekite dar karštą kaip garnyrą.
Išeiga: 3-4 garnyro porcijos.