Saldieji prieskoniai - gvazdikėliai, cinamonas, šafranas - labai dera prie ryžių, o jų saldumą pratęsia geltonosios razinos. Nepaprastai gardus ir spalvingas plovas, galintis paįvairinti Jūsų pietų meniu ir neabejotinai nustebinti svečius.
Jums reikės:
- 150 g „Basmati" ryžių;
- 200 g saliero (apie ¼ didelio saliero gumbo);
- žiupsnelio šafrano;
- 5 gvazdikėlių;
- 2 laurų lapų;
- 1 cinamono lazdelės;
- 50 g geltonųjų razinų „Sultana";
- ½ šaukštelio asafetidos;
- šaukštelio druskos ryžiams ir pusės šaukštelio - salierams;
- 2 šaukštų išvalyto lydyto sviesto "ghee" plovui ir šiek tiek daugiau - sūrio gruzdinimui;
- šaukštelio džiovintų kalendros žalumynų.
Ruošimo eiga
Ryžius išplaukite, užpilkite švariu vandeniu (dvigubai tiek, kiek ryžių), pasūdykite, užkaiskite ir išvirkite. Kol ryžiai verda, prieskonių grūstuvėje sugrūskite šafraną ir užmerkite 3 šaukštais karšto vandens. Sūrį supjaustykite 1-1,5 cm dydžio kubeliais, salierą nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite lazdelėmis. Nedidukėje keptuvėje išlydykite bei įkaitinkite lydytą sviestą ir jame kepkite sūrio kubelius, kol šie gardžiai apskrus iš visų pusių. Kitoje gilioje keptuvėje įkaitinkite plovui skirtą sviestą „ghee", įmeskite cinamono lazdelę, laurų lapus, gvazdikėlius, asafetidą ir kepkite viską kartu vieną minutę. Sudėkite salierų lazdeles ir kepkite maišydami, kol salieras apskrus. Sudėkite razinas ir sūrio kubelius, išmaišykite. Po minutės sukrėskite išvirusius ryžius, supilkite šafranu nudažytą vandenį, išmaišykite, sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir troškinkite dar porą minučių. Pabaigoje pabarstykite džiovintais kalendros žalumynais. Patiekite dar karštą su sūriu jogurto gėrimu "cumin lassi" ir plokščiąja indiška duona „paratha".
Išeiga: 3-4 porcijos.