Stebinanti savo paprastumu sriuba, kurioje nieko negali pakeisti: bet koks papildomas ingredientas ar kitoks paruošimo būdas suardytų tobulą skonių pusiausvyrą.
Jums reikės:
- 200 g geltonojo arba oranžinio moliūgo;
- 1 didelės morkos;
- 2 vidutinio dydžio bulvių;
- 500 ml vandens;
- 750 ml pieno;
- 1,5 šaukštelio druskos;
- žiupsnelio šviežiai tarkuoto muskato riešuto;
- gabalėlio sviesto.
Ruošimo eiga
Bulves ir morką nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite nedidukais kubeliais (morkas - šiek tiek smulkesniais). Moliūgą sutarkuokite burokine tarka. Bulves ir morkas sudėkite į puodą, užpilkite 500 ml vandens, pasūdykite ir užkaiskite virti. Virkite 5 minutes, tuomet sudėkite moliūgą. Virkite dar 5 minutes, supilkite pieną. Sriubą užvirkite, saugokite, kad neišbėgtų. Sudėkite sviestą ir tarkuotą muskato riešutą. Sumažinkite ugnį ir pavirkite dar 5 minutes. Patiekite dar karštą.
Išeiga: 4-6 porcijos.