Puikiai žinoma, kad tiek japoninis ridikas ("daikonas"), tiek moliūgų sėklos yra sveikatos šaltinis. Naujas, netikėtas, tačiau puikiai nusisekęs derinys. Pagal receptą skrudinkite tik dalį moliūgo sėklų, kitą dalį palikite šviežių, tuomet kiekviename kąsnyje sutiksite vis kitokį skonį...
Jums reikės:
- 1 vidutinio dydžio japoninio ridiko (taip vadinamo balto ilgo "daikono");
- 3 šaukštų gliaudytų moliūgo sėklų;
- šluotelės šviežių krapų;
- žiupsnio druskos;
- ¼ šaukštelio juodųjų pipirų;
- 3-4 šaukštų grietinės (arba 2 šaukštų grietinės ir 2 šaukštų tiršto natūralaus jogurto).
Patarimas:
- Galite patiekti kaip garnyrą, tačiau yra pakankamai sočios, kad galėtų būti valgomos vienos ar su riekele duonos.
Ruošimo eiga
Ridiką nulupkite ir nuplaukite. Sutarkuokite į dubenį burokine arba šiaudelių tarka. 2 šaukštus moliūgų sėklų paskrudinkite sausoje keptuvėje kol švelniai apskrus. Nesudeginkite: kai moliūgų sėklos apskrus, nepalikite jų keptuvėje, net jei ugnį ir išjungėte. Dėl likutinio keptuvės karščio sėklos keps toliau. Suberkite jas į lėkštutę ir atidėkite, kad atauštų. Sukapokite krapus. Ataušusias sėklas suberkite į dubenį su sutarkuotu ridiku. Sudėkite sukapotus krapus, likusias neskrudintas moliūgų sėklas, pasūdykite, pagardinkite juodaisiais pipirais, išmaišykite su grietine. Patiekite iš karto.
Išeiga: 2-3 porcijos.