Greitai paruošiamas valgis. Gali būti naudojamos įvairiausios mėgstamos daržovės, paruoštos tuo pačiu būdu. Puikiai tiks kopūstai, brokoliai, cukinijos ir kita. Šis patiekalas gali būti valgomas kaip pagrindinis patiekalas, tačiau tai ir puikus garnyras prie kitų pietų valgių. Bulvės, paruoštos tokiu būdu, yra ypatingai skanios.
Jums reikės:
- 350 g įvairių rūšių šparaginių pupelių (žalių, geltonų, violetinių, didelių plokščių, valgomų žirnių ankščių ir pan.), nuplautų ir sukapotų 1-1,5 cm ilgio gabaliukais;
- 3-4 bulvių, nuluptų ir sukapotų 2 cm dydžio kubeliais (iš viso apie 400 g);
- 1 šaukštelio kmyninio kumino sėklų;
- pusės šaukštelio ciberžolės;
- pusės aitriosios paprikos ankšties, išvalytomis sėklytėmis ir smulkiai sukapotos;
- 1,5 šaukštelio druskos;
- ¼ šaukštelio asafetidos;
- ¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
- šaukštelio smulkiai tarkuoto šviežio imbiero;
- nubraukto šaukštelio garam masala prieskonių mišinio;
- 2 šaukštų augalinio aliejaus arba išvalyto lydyto sviesto „ghee".
Ruošimo eiga
Įkaitinkite aliejų arba lydytą sviestą „ghee" gilioje keptuvėje ir pakaitinkite kmyninio kumino sėklas. Kai šios patamsės, suberkite ciberžolę ir asafetidą. Ciberžolė kaisdama šiek tiek putoja. Nedelsiant suberkite bulves, kitaip ciberžolė sudegs. Kepkite bulves vartydami, kol šios gardžiai apskrus iš visų pusių. Sudėkite šparagines pupeles, aitriąją papriką, imbierą, pasūdykite. Keptuvę uždenkite ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol daržovės suminkštės. Retkarčiais pamaišykite. Jei daržovės labai išsausės, įpilkite keletą šaukštų vandens ir išmaišykite. Uždenkite ir troškinkite, kol daržovės visiškai suminkštės. Prieš pabaigą suberkite garam masala prieskonių mišinį bei juoduosius pipirus ir gerai permaišykite. Po minutės išjunkite ugnį. Patiekite dar karštą. Troškinys valgomas su ankštinių košėmis, ryžiais, salotomis ir bet kokia šviežiai kepta plokščiąja indiška duona, pavyzdžiui, „paratha".
Išeiga: 2 porcijos, jei kaip pagrindinis patiekalas, 3-4 porcijos, jei patiekiama kaip garnyras.