Receptų filtras

Siūlomi receptai

Šafraninis jogurto sūrio desertas „Shrikhand“

Šį populiarų indišką skanėstą yra visiškai nesudėtinga paruošti, reikia tik šiek tiek laiko. Desertui pirmiausia yra gaminamas jogurto sūris (ind. – „dehin“)....

Sutirštinto jogurto, vanilės ir braškių desertas

Tirštas, klampus, plaktos grietinėlės ir plombyro skonio sutirštinto jogurto desertas, pagardintas vanile ir braškėmis – ar ne tokį skanėstą kartais įsivaizduojame,...

Bulvės, baklažanai ir “panyras” – sultinga trijulė

Šis patiekalas - tikras skanėstas ne tik vegetarams. Skrudintas saldaus pieno sūris, išmirkęs pikantiškose prieskoniais pagardintose šviežiose išrūgose, įgauna nepakartojamą skonį. Bulvės, prieš troškinant skrudintos svieste "ghee", išsaugo savo skonį kiekviename atskirame gabalėlyje. Kepti baklažanai įneša savo gaivų potėpį. Baklažanų neperkepkite - jie turi būti minkšti, tačiau nesukritę. Jei neturite išvalyto lydyto sviesto "ghee", galite panaudoti geros kokybės augalinį aliejų. Geriausiai čia tuomet tiktų saulėgrąžų aliejus.

Jums reikės:

  • 400 g nuluptų ir nuplautų bulvių;
  • 400 g baklažanų (apie 1,5 baklažano);
  • 300 g saldaus pieno sūrio - slėgto "panyro", paruošto iš 2 l pieno. "Panyro" receptą rasite čia. Išsaugokite išrūgas, jų prireiks troškiniui;
  • 1,5 šaukštelio kmyninio kumino;
  • pusės raudonos aitriosios paprikos, išvalytomis sėklytėmis ir smulkiai sukapotos;
  • ½ šaukštelio kvapiosios ferulos (asafetidos);
  • ½ ciberžolės;
  • 500 ml išrūgų, likusių pagaminus "panyrą";
  • ½ maltos kalendros;
  • 1,5 šaukštelio druskos;
  • 3-4 šaukštų išvalyto lydyto sviesto "ghee" bulvių, sūrio ir baklažanų gruzdinimui.

Patarimas:

  • Jei norite, kad ištroškinus visi kubeliai būtų vienodo dydžio, pjaustydami atsiminkite, kad baklažanai ir bulvės termiškai apdorojami traukiasi (mažėja), o "panyro" kubeliai išmirkę padidėja.

Ruošimo eiga

Baklažanus nuplaukite. Bulves, „panyrą" ir baklažanus supjaustykite 2-2,5 cm dydžio kubeliais. Baklažanų gabalėlius gausiai pabarstykite druska ir apvoliokite - druska ištrauks baklažanų kartumą. Gilioje nedidelėje keptuvėje išlydykite ir įkaitinkite sviestą „ghee". Kai sviestas įkais (pradės garuoti), sudėkite supjaustytas bulves. Kepkite maišydami 8-10 minučių. Bulvės turi gražiai apskrusti. Ant puodo, kuriame troškinsite, uždėkite sietą ir į jį kiaurasamčiu išgriebkite bulves. Riebalų perteklius nuvarvės į puodą, ir juos panaudosite troškinio prieskoniams apskrudinti. Nuvarvėjusias bulves sudėkite į dubenėlį ir laikinai atidėkite. Į tuos pačius riebalus, likusius keptuvėje, sudėkite „panyro" kubelius. Kepkite vartydami kelias minutes kol gražiai apskrus iš visų pusių. Kiaurasamčiu išgriebkite sūrį ir sudėkite jį į tą patį sietą, kad nuvarvėtų. Nuvarvėjusius sūrio kubelius sudėkite į kitą dubenėlį ir laikinai atidėkite.
Baklažanus gerai išplaukite po stipria vandens srove, kad nuplautumėte sūrumą. Nuvarvinkite ir nusausinkite švaria virtuvine pašluoste. Sudėkite į tuos pačius riebalus, kuriuose kepėte sūrį ir bulves. Kepkite baklažanus vartydami, kol apskrus ir suminkštės. Užkaiskite puodą su sviestu, nuvarvėjusiu nuo bulvių ir sūrio. Kai riebalai įkais, suberkite kmyninį kuminą, asafetidą, aitriąją papriką ir ciberžolę. Kepkite maišydami keliolika sekundžių. Supilkite išrūgas, suberkite druską ir kalendrą. Padidinkite ugnį ir užvirkite. Sudėkite bulves, „panyrą" ir baklažanus ir, atsargiai, saugodami, kad nesutrintumėte baklažanų, išmaišykite. Puodą pridenkite ir troškinkite 20 minučių. Patiekite šį spalvingą ir sultingą patiekalą su traškiomis salotomis, aguoniniais ryžiais arba su plokščiąja indiška duona.

Išeiga: 4-5 porcijos.