Šis patiekalas - tikras skanėstas ne tik vegetarams. Skrudintas saldaus pieno sūris, išmirkęs pikantiškose prieskoniais pagardintose šviežiose išrūgose, įgauna nepakartojamą skonį. Bulvės, prieš troškinant skrudintos svieste "ghee", išsaugo savo skonį kiekviename atskirame gabalėlyje. Kepti baklažanai įneša savo gaivų potėpį. Baklažanų neperkepkite - jie turi būti minkšti, tačiau nesukritę. Jei neturite išvalyto lydyto sviesto "ghee", galite panaudoti geros kokybės augalinį aliejų. Geriausiai čia tuomet tiktų saulėgrąžų aliejus.
Jums reikės:
- 400 g nuluptų ir nuplautų bulvių;
- 400 g baklažanų (apie 1,5 baklažano);
- 300 g saldaus pieno sūrio - slėgto "panyro", paruošto iš 2 l pieno. "Panyro" receptą rasite čia. Išsaugokite išrūgas, jų prireiks troškiniui;
- 1,5 šaukštelio kmyninio kumino;
- pusės raudonos aitriosios paprikos, išvalytomis sėklytėmis ir smulkiai sukapotos;
- ½ šaukštelio kvapiosios ferulos (asafetidos);
- ½ ciberžolės;
- 500 ml išrūgų, likusių pagaminus "panyrą";
- ½ maltos kalendros;
- 1,5 šaukštelio druskos;
- 3-4 šaukštų išvalyto lydyto sviesto "ghee" bulvių, sūrio ir baklažanų gruzdinimui.
Patarimas:
- Jei norite, kad ištroškinus visi kubeliai būtų vienodo dydžio, pjaustydami atsiminkite, kad baklažanai ir bulvės termiškai apdorojami traukiasi (mažėja), o "panyro" kubeliai išmirkę padidėja.
Ruošimo eiga
Baklažanus nuplaukite. Bulves, „panyrą" ir baklažanus supjaustykite 2-2,5 cm dydžio kubeliais. Baklažanų gabalėlius gausiai pabarstykite druska ir apvoliokite - druska ištrauks baklažanų kartumą. Gilioje nedidelėje keptuvėje išlydykite ir įkaitinkite sviestą „ghee". Kai sviestas įkais (pradės garuoti), sudėkite supjaustytas bulves. Kepkite maišydami 8-10 minučių. Bulvės turi gražiai apskrusti. Ant puodo, kuriame troškinsite, uždėkite sietą ir į jį kiaurasamčiu išgriebkite bulves. Riebalų perteklius nuvarvės į puodą, ir juos panaudosite troškinio prieskoniams apskrudinti. Nuvarvėjusias bulves sudėkite į dubenėlį ir laikinai atidėkite. Į tuos pačius riebalus, likusius keptuvėje, sudėkite „panyro" kubelius. Kepkite vartydami kelias minutes kol gražiai apskrus iš visų pusių. Kiaurasamčiu išgriebkite sūrį ir sudėkite jį į tą patį sietą, kad nuvarvėtų. Nuvarvėjusius sūrio kubelius sudėkite į kitą dubenėlį ir laikinai atidėkite. |
Išeiga: 4-5 porcijos.