Šiuos trapučius labai paprasta pagaminti. Valgykite trapučius prie sriubos, daržovių patiekalų, sūrio, jogurto padažų ir pan., arba kaip atskirą užkandį. Jei norite, kad trapučiai būtų saldesni, sumažinkite druskos kiekį, o į vandenyje, kurį pilsite į tešlą, ištirpinkite šaukštą cukraus. Galite nenaudoti kepimo miltelių - trapučiai ir tuomet bus tokie patys trapūs, tačiau šiek tiek kietesni ir visiškai kitokio skonio.
Jums reikės:
- 300 g rupaus malimo miltų;
- kupino šaukšto kmynų, kmyninio kumino arba juodgrūdžių;
- žiupsnio rupios druskos;
- pusės arbatinio šaukštelio kepimo miltelių (nebūtinai);
- 2 šaukštų išvalyto lydyto sviesto "ghee";
- 150 ml šalto vandens;
- aliejaus arba išvalyto lydyto sviesto "ghee" trapučių gruzdinimui.
Ruošimo eiga
Į miltus suberkite druską, kepimo miltelius ir pasirinktus prieskonius - kmynus, kmyninį kuminą arba juodgrūdes. Į miltus lydytą sviestą (ghee) įtrinkite pirštais, kad miltai atrodytų kaip duonos trupiniai. Įpilkite tiek vandens, kad gautųsi standi tampri tešla. Minkykite 5 minutes, kol tešla taps vienalytė ir elastinga. Išminkytą tešlą atidėkite pusvalandžiui, kad išbrinktų miltai. Tešlą uždenkite kitu dubeniu ar sausa pašluoste, kad neapdžiūtų. Gilioje keptuvėje arba plokščiame puode įkaitinkite pasirinktus riebalus (aliejų arba lydytą sviestą). Kol riebalai kais, iškočiokite tešlą 0,5 cm storio sluoksniu ir aštriu peiliu supjaustykite tešlos lakštą rombais. Kočiojimui nenaudokite miltų - kepant krekerius miltai nubyra ir sudega. Dėkite tešlos rombus į įkaitintus riebalus ir kepkite iš abiejų pusių, kol krekeriai gražiai apskrus. Iškepusius trapučius išgriebkite iš riebalų ir dėkite ant grotelių ar ant popierinių servetėlių, kad pašalintumėte riebalų perteklių. Valgykite ataušusius.