Šioms salotoms naudotos žalios termiškai neapdorotos daržovės: cukinija, moliūgas ir morkos. Tinkamai parinkti pagardai pabrėžia kiekvienos jų individualumą, o trijų daržovių bičiulystę palaiko aromatingas kokosų pieno užpilas.
Jums reikės:
- Pusės jaunos vidutinio dydžio tamsiai žalios cukinijos;
- šaukštelio juodojo sezamo;
- 1 didelės nuluptos morkos;
- kupino šaukšto lukštentų saulėgrąžų;
- gabalėlio oranžinio arba geltonojo moliūgo, nulupta oda (apie 175-200 g);
- kupino šaukšto lukštentų moliūgo sėklų;
- šluotelės nuplautų ir smulkiai sukapotų krapų;
- apie 150-200 ml kokosų pieno užpilo salotoms (receptą rasite čia).
Ruošimo eiga
Cukiniją, morkas ir moliūgą sutarkuokite kuo ilgesniais šiaudeliais į atskirus dubenėlius. Sausoje keptuvėje paskrudinkite saulėgrąžas ir sumaišykite su morkomis. Tokiu pačiu būdu paskrudinkite moliūgo sėklas ir sumaišykite su tarkuotu moliūgu. Juodąjį sezamą įmaišykite į tarkuotas cukinijas. Išdėliokite daržoves erdvioje plokščioje lėkštėje kauburėliais ir užpilkite kokosų pieno užpilu, pabarstykite sukapotais krapais. Patiekite iš karto.