Tai labai savotiškos salotos, savo esme primenančios mums įprastas kopūstų salotas, tačiau tinkamai parinkti įmantrūs priedai ir prieskoniai suteikia joms indiško autentiškumo. Galite patiekti iš karto kaip garnyrą, tačiau šios salotos yra atsparios laiko poveikiui, dėl to galite kitą dieną pasiimti su savimi į darbą lengviems pietums.
Jums reikės:
- 500 g kopūsto;
- 3-4 pomidorų;
- 4-5 šaukštų saulėgrąžų aliejaus;
- 75 g skrudintų žemės riešutų;
- pusės citrinos sulčių;
- 3-4 šaukštų džiovintų kokoso drožlių;
- kupino šaukštelio rudojo cukraus;
- šaukštelio druskos;
- ¼ šaukštelio asafetidos (kvapiosios ferulos);
- ¼ šaukštelio ciberžolės;
- ½ šaukštelio malto kmyninio kumino;
- 1 mažos žalios aštriosios paprikos, išvalytomis sėklytėmis ir smulkiai sukapotos;
- šaukštelio juodųjų garstyčių sėklų;
- šluotelės šviežios kalendros žalumynų, nuplautų ir stambiai sukapotų.
Variantas:
- Žemės riešutus šiame recepte galite pakeisti anakardžiais.
Ruošimo eiga
Kopūstą supjaustykite kaip įmanoma plonesnėmis ir ilgomis juostelėmis. Kopūstą pasūdykite ir sugrūskite rankomis, kad druska jį suminkštintų. Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais. Žemės riešutus sumalkite iki rupių miltų arba supylę į tvirtą maišelį sudaužykite kočėlu. Sudėkite pomidorus, kalendros žalumynus, suberkite cukrų, žemės riešutus ir kokoso drožles. Užpilkite citrinos sultimis. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir suberkite garstyčių sėklas. Keptuvę pridenkite, nes garstyčios spragsi. Sudėkite aštriąją papriką, po keliolikos sekundžių - asafetidą, maltą kmyninį kuminą ir ciberžolę. Prieskonius išmaišykite karštame aliejuje ir supilkite į kopūstus. Gerai išmaišykite. Patiekite kaip garnyrą arba kaip lengvą užkandį.
Išeiga: 4 porcijos.