Žalios, sveikos ir gaivinančios salotos, su pikantišku saliero kartumu. Šiose salotose naudojamas tiek saliero gumbas, tiek ir saliero stiebai. Salotos pagardintos „Vinaigrette" su medumi užpilu, jo receptą rasite čia.
Jums reikės:
- 200 g saliero gumbo;
- 3-4 vidinių saliero stiebo lapkočių su gležnais šviesiai žaliais lapeliais;
- 3-4 trumpavaisių agurkų;
- 250 g „Iceberg" salotų arba kinietiško kopūsto;
- šluotelės šviežių smulkiai sukapotų krapų arba šaukštelio džiovintų;
- ¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
- „Vinaigrette" užpilo (apie 200 ml).
Ruošimo eiga
Saliero gumbą nulupkite, nuplaukite ir sutarkuokite šiaudeliais. Saliero stiebus sukapokite. Supjaustykite kinietišką kopūstą arba salotas. Agurkus supjaustykite šiaudeliais (jei agurkų odelė kieta, prieš tai nulupkite). Daržoves sudėkite į dubenį, pabarstykite krapais ir juodaisiais pipirais, užpilkite „Vinaigrette" užpilu ir išmaišykite. Papuoškite salierų lapeliais. Salotos atsparios laikui, dėl to, jei visų iš karto nesuvartosite, galite šaldytuve atidėti kitam valgymui. Patiekite kaip garnyrą arba kaip lengvą užkandį su riekele duonos.
Išeiga: didelis dubuo salotų (5-6 porcijos).