Keptos saldžiosios paprikos, pabarstytos druska ir išmirkytos geros kokybės aromatingame alyvuogių aliejuje virsta puikiu užkandžiu arba garnyru. Tai puikus spalvingas priedas bet kokiems, net ir patiems paprasčiausiems pietums, paprikas galite naudoti ir ruošiant sumuštinius, patiekti vietoje ar šalia salotų. Keptos paprikos kartu su aliejumi, kuriame jos kepė, sudėtos į sandariai uždaromą stiklainį, šaldytuve gali būti saugomos apie savaitę.
Jums reikės:
- 5-6 didelių mėsingų paprikų (raudonų arba įvairių spalvų);
- šaukštelio džiovinto raudonėlio („oregano");
- ¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
- ½ šaukštelio druskos;
- 5 šaukštų geros kokybės alyvuogių aliejaus.
Patarimas:
- Paprikas apskrudinti galite ir atviroje ugnyje, laikant papriką žnyplėmis arba pamovę ant iešmo.
Ruošimo eiga
Įkaitinkite orkaitę, įjungę grilį. Paprikas nuplaukite, perpjaukite pusiau ir išvalykite sėklytes. Sudėkite odele į viršų ant kepimo skardos ir pašaukite į orkaitę. (Jei Jūsų orkaitė be grilio, kepkite paprikas 20-30 minučių 200oC temperatūros orkaitėje.) Skrudinkite 20 minučių arba kol odelė apskrus ir susiraukšlės. Paprikas išimkite ir sudėkite į kietesnio polietileno maišelį, sandariai užsukite, kad paprikos sušustų. Galite sudėti paprikas ir į nedidelį plastikinį sandariai uždaromą indą. Laikykite 15-20 minučių. Paprikas išimkite ir nunerkite odelę - taip paruoštų paprikų odelė nusineria labai lengvai. Jei odelė neriasi sunkiau arba veliasi tarp pirštų, pakiškite lupamą papriką po srove šalto vandens. Nuluptas paprikas sudėkite į dubenį, pabarstykite prieskoniais, druska, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Gerai išmaišykite, kad paprikos tolygiai pasidengtų pagardais. Sudėkite paprikas į karščiui atsparų kepimo indą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje dar 15-20 minučių. Galite patiekti tiek karštas, tiek ir ataušusias.
Išeiga: 4 porcijos (jei patiekiama kaip garnyras).