Nepaprastai paprasti ingredientai šiose salotose dera taip, lyg kitaip būtų neįmanoma jų suderinti. Savito aromato linų sėmenų aliejus, kitur tinkantis sunkiau, šiose salotose atrado savo vietą ir yra beveik nepakeičiamas. Avokadą šioms salotoms rinkitės tik labai gerai sunokusį.
Jums reikės:
- 1 vidutinio dydžio ilgojo agurko;
- 1 didelio gerai sunokusio avokado (arba 2 mažesnių);
- kelių „Iceberg" salotų lapų;
- pusės citrinos sulčių;
- šluotelės krapų (smulkiai sukapotų);
- šaukštelio druskos;
- pusės šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- šaukštelio linų sėmenų;
- kelių šaukštų šalto spaudimo linų sėmenų aliejaus.
Ruošimo eiga
Agurką nuplaukite ir perpjaukite išilgai į keturias dalis; supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į salotinę. Iškaulinkite avokadą, šaukštu išimkite jį iš žievės ir supjaustykite kubeliais. Supjaustykite arba smulkiai suplėšykite salotų lapus. Daržoves sumaišykite, užpilkite citrinos sultimis, sėmenų aliejumi, įberkite juoduosius pipirus, krapus ir linų sėmenis. Viską gerai ir intensyviai išmaišykite. Avokadas turi šiek tiek aptirpti ir išsileisti, kad kartu su citrina bei aliejumi sukurtų šių salotų padažą.
Išeiga: 3 porcijos.