Ruošiama kaip šaltibarščiai, tik pakeista keletas ingredientų: vietoje kefyro - jogurtas, vietoje svogūnų - paprika, vietoje burokėlių - pomidorai ir dar gausybė prieskoninių žolelių. Toks pats ruošimo principas, tačiau visiškai nauja gaivinanti ir vasariška sriuba.
Jums reikės:
- 500 ml naminio jogurto arba tiek pat natūralaus pirktinio;
- 350 ml pasukų;
- 150 ml vandens;
- 2 nedidukų agurkų;
- didelio pomidoro;
- pusės raudonos saldžiosios paprikos, išvalytomis sėklytėmis;
- ¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
- šaukštelio druskos;
- šluotelės įvairių žalumynų: salierų lapų, petražolių, krapų, baziliko, kalendros.
Ruošimo eiga
Agurkus, paprikas ir pomidorus nuplaukite ir supjaustykite smulkučiais kubeliais. Prieskoninius žalumynus nuplaukite, nuvarvinkite ir smulkiai sukapokite. Dubenyje išplakite jogurtą, pasukas ir vandenį, pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais. Sudėkite susmulkintas daržoves ir prieskoninius žalumynus, išmaišykite. Patiekite su juoda duona arba pamėgtu būdu paruoštomis karštomis bulvėmis.
Išeiga: 4-5 porcijos.