Tam, kad teisingai nustatytumėte savo konstitucijos tipą, pasistenkite įvertinti save kuo tiksliau ir sąžiningiau. Nepasiduokite pagundai pateikti save tokiu, kokiu norėtumėte būti, o ne tokiu, kokiu esate iš tikrųjų. Šiame vertinime nėra vietos sąvokoms teisinga ar neteisinga,...
PlačiauSaldus, Rūgštus, Sūrus maistas yra tinkamiausias Vata konstitucijos žmonėms, nes patenkina organizmą ir sumažina nepakankamo pasisotinimo tikimybę. Aštrus, Kartus ir Gaižus maistas mažiau reikalingas, nes išsausina organizmą ir padidina emocinį nestabilumą, ypač nepasitikėjimą...
PlačiauPitos tipo žmonėms reikėtų vengti Rūgštaus, Sūraus ir Aštraus – karštų skonių, o atsižvelgti ir į savo racioną įtraukti Saldų, Gaižų ir Kartų. Pitos tipo žmonėms netinka šie „stiprūs“ ir karštos prigimties maisto produktai: mėsa, kiaušiniai, alkoholis, rauginti...
PlačiauKapcha atstovams labiausiai reikėtų skirti dėmesio Aštriam, Karčiam, Gaižiam skoniams, stiprinantiems Kapcha kūną ir psichiką. Vengtini skoniai: Saldus, Rūgštus, Sūrus; tai skoniai, įtraukiantys ir pririšantys Kapcha tipą prie įpročių rutinos. Kapcha tipui tinka šiltas,...
PlačiauBendras Vata ir Pita došų bruožas - lengvumas, bendras Kapcha ir Pita došų bruožas - riebumas, o bendras Vata ir Kapcha došų bruožas - šaltis. Dėl to priklausomai nuo metų laiko gali ženkliai skirtis mitybos rekomendacijos.
Plačiau