Viena paprasčiausių aliejaus ir skysčio emulsijų salotoms užpilti yra prancūziška „Vinaigrette“, kurios pavadinimas kilęs iš prancūziško žodžio „vinegar“ – actas. Emulsija (chem.) – tai yra skystis, kuriame mažyčiais lašeliais įsimaišęs kitas skystis, šiuo atveju...
PlačiauŽolės žalumo, švelni, šilkinė špinatų ir petražolių sriuba, pagardinta žiupsneliu šviežiai tarkuoto muskato riešuto pakels nuotaiką, sušildys ir suteiks Jums energijos visai likusiai dienai. Chlorofilas, geležis ir vitaminai – štai šios sriubos privalumai. Špinatų...
PlačiauŠie raguoliai paruošiami labai greitai, ir gali būti patiekiami dar karšti prie pietų stalo. Raguoliai kepami be mielių ir kiaušinių, dėl to yra vegetariniai ir tinkami jogos mitybai. Puikiai tinka prie sriubų, daržovių troškinių ar salotų. Jei neturite fetos sūrio, raguoliai bus...
PlačiauTai prancūziškos trintos bulvių sriubos “vichyssoise” variacija, pagardinta stambiai maltomis garstyčiomis ir orkaitėje keptomis bei citrinų sultyse marinuotomis paprikomis. “Vichyssoise” labai gardi karšta, tačiau dažnai patiekiama ir atšaldyta.
Plačiau„Le gratin“ išvertus iš prancūzų kalbos reiškia „plutelė“, taigi „au gratin“ – “su plutele”. Šiame patiekale po orkaitėje apskrudusio sūrio plutele slepiasi garuose apvirtos daržovės, užpiltos „Mornay“ sūrio padažu. Greitai paruošiamas valgis, kuriam...
Plačiau