Baklava yra turbūt vienas iš garsiausių Vidurio Azijos šalių saldumynų. Šiame originaliame turkiškame baklavos recepte plonyčiai perregimi „filo“ tešlos lapai pertepami sviestu, sluoksniuojami maltais riešutais ir kepami orkaitėje. Iškepęs pyragas per naktį mirkomas...
PlačiauHumusas - populiarus Vidurio Azijos patiekalas iš virtų avinžirnių (nuto, vok. kichererbsen, angl. chickpeas, taip pat žinomi kaip Bengal gram, garbanzos ir kt.), sumaltų į paštetą ir pagardintu citrinos sultimis, Tahini (sezamo sėklų pasta) alyvuogių aliejumi ir kmyniniu kuminu....
PlačiauKai norisi lengvai, tačiau sočiai ir pilnaverčiai pavalgyti, rinkitės būtent šią sriubą. Kreminės konsistencijos, labai lengvai virškinama ir be galo gardi rausvųjų lęšių ir ryžių sriuba aprūpina organizmą tiek baltymais, tiek ir angliavandeniais. Šios sriubos receptas kilęs...
PlačiauPasaulyje toks valgis, kuomet įdaras įvyniojamas į valgomus lapus: kopūsto, vynuogių ir pan., vadinamas “dolma” arba “sarma”. Mūsų šalyje tai – balandėliai. Čia jie suvynioti į Savojos kopūstą, įdarui naudojamas saldaus pieno sūris ir daržovės, o gausybė puikiai...
PlačiauŠis gardus plovas yra ruošiamas su „bulgur“ kruopomis. „Bulgur“ gaminamos iš skaldytų kviečių, vartojimui yra parduodamos nuvalytomis sėlenimis, taip pat išbrinkintos, o vėliau išdžiovintos. Dėl tokio apdorojimo būdo kruopos gan greitai išverda, o šiam vos ne akimirksniu...
PlačiauKuskusas yra tradicinės plačiai paplitusios kruopos Šiaurės Afrikos ir arabų šalyse. Kuskusas yra dirbtinė kruopa: manų kruopos apšlakstomos vandeniu ir senoviniu klasikiniu būdu trinamos delnais, pramoniniu būdu – specialiomis mašinomis, kol sulimpa į mažus gumulėlius. Tada...
Plačiau„Falafel“ – tai prieskoniais pagardinti avinžirnių kroketai. „Falafel“ gaminami iš mirkytų avinžirnių, sumalamų su prieskoniais į tirštą košę, iš kurios formuojami apvalios formos rutuliukai, gruzdinami karštame aliejuje. Avinžirnių gruzdukai yra izraelietiškas valgis,...
PlačiauŠios libanietiškos salotos greičiausiai yra pats populiariausias visų Vidurio Azijos šalių „mezze“, t.y. užkandis. Originaliame klasikiniame recepte šioms salotoms naudojamos tam tikros kruopos, pasaulyje žinomos kaip „Bulgur“. „Bulgur“ gaminamos iš kviečių, vartojimui yra...
PlačiauŠis libanietiškas pagardas yra labai įvairiapusis. Jūs galite jį patiekti karštą, galite patiekti ataušusį. Taip pat galite uždaryti stiklainyje ir laikyti šaldytuve net savaitę. Jūs galite patiekti jį kaip atskirą patiekalą su šviežiomis lazdelėmis pjaustytomis daržovėmis...
PlačiauŠis „mezze" - užkandis arba salotos - labai populiarus Turkijoje, Izraelyje ir kaimyninėse šalyse. Užkandis gali būti ruošiamas tiek su troškintais, tiek ir su šviežiais pomidorais, o nepakartojamą ir savitą skonio atspalvį suteikia šviežios mėtos. Jei turite stambaus malimo...
Plačiau