Tradicinis senovinis karelų užkandis - „Karjalan Piirakkat“ šiais laikais yra paplitęs ir mėgiamas visoje Suomijoje. Šių duonelių tešla pagal senovinius papročius buvo minkoma tik iš ruginių miltų, vėliau tešlos ruošimo įpročiai kito: ruginius miltus iš dalies keitė...
Plačiau"Pumpernickel" - tai be galo gardi ir aromatinga tradicinė vokiška bemielė, raugo pagrindu kepama duona. Tamsi, sunki, rūgščiai salstelėjusio skonio, primenanti mums įprastą juodą ruginę duoną, kepama iš rupiai maltų ruginių ir kitokių miltų. Ši duona kepama apie 3-4 valandas,...
PlačiauKlasikinis angliškas kaimiškas grūstų bulvių pyragas su įdaru. Šiaip kepamas su malta aviena ir daržovėmis, tačiau šiuo atveju pyragą įdarysime vegetariniu lęšių ir saldaus pieno varškės įdaru, kuris savo skoniu nė kiek nenusileidžia klasikiniam variantui.
PlačiauŠios salotos, spėjama, kilusios iš Romos Imperijos, o dabar paplitusios ir mėgstamos Anglijoje, JAV, Ispanijoje, Belgijoje. Šių salotų pagrindas – pjaustytas kopūstas, dažnai maišomas su morkomis ar kitomis kopūstinių šeimos daržovėmis ir užpilamas majonezu arba jo pakaitalu....
Plačiau„Scones“ – tai mažos greitai iškepamos duonelės arba bandelės. Šios duonelės ypatingai populiarios Anglijoje, Airijoje, Kanadoje ir Australijoje, kepamos iš kvietinių, miežinių ar avižinių miltų su įvairiausiais priedais. „Scones“ kildinamos kepimo milteliais, paprastai...
Plačiau