Pasaulinio garso meksikietiškos salotos arba pagardas iš trintų avokadų su pomidorais. Žodis „guacamole“ atėjęs dar iš Actekų laikų, kur reiškė „avokado padažas“. Klasikinis receptas kiek pakeistas – papildytas virta saldžiąja paprika, pagardintas malta kalendra, o...
PlačiauTai nepaprastai gardus valgis, nukeliantis mus mintimis į tolimąją Pietų Ameriką. „Quinoa“ (tariama – „kinva“, lot. Chenopodium quinoa) arba bolivinė balanda yra kilusi iš Pietų Amerikos šiaurinės dalies, buvo sukultūrinta Titikakos ežero regione Anduose maždaug 5000 metų...
PlačiauŠis tropinis gėrimas kilęs iš Jamaikos, dėl to originali gaiva ruošiama iš šviežių ananasų ir kokosų sulčių. Atrodytų, kad šie du ingredientai buvo sutverti vienas dėl kito... Kokteilis, virtęs klasika.
Plačiau„Chili sin carne“ pažodžiui išvertus reikštų „aštriosios paprikos be mėsos“. Be jokios abejonės, šis troškinys, kilęs pietinėje Šiaurės Amerikos dalyje, pasaulyje garsėja savo aštrumu. Mūsų klimato zonoje aštrus skonis turėtų būti subtilesnis, ir, nors recepte...
Plačiau