„Lecsó“ (tariama „lečo“) – tai vengriškas saldus ir tirštas saldžiųjų paprikų, pomidorų ir maltos džiovintos paprikos užgardas arba padažas. Priklausomai nuo naudojamos paprikų rūšies ir spalvos, užgardo skonis gali keistis nuo visiškai saldaus iki kartaus ar net...
PlačiauŠie avižiniai užmaišomi ir iškepami taip greitai, kad galite jų turėti namie nuolat ir pamiršti apie pirktinius saldumynus. Be to, juk naminiai sveikesni – be margarino, kiaušinių miltelių, dirbtinių aromatų, dažiklių ir kitokių cheminių priedų. Kaskart galite išsikepti vis...
PlačiauIš tikrųjų tai – paprasčiausia bulvių košė, tačiau daugiau nei pusę jos kiekio bulvės užleido kitoms daržovėms. Kuomet norisi, kad bulvių košė būtų spalvinga, kvapnesnė, kitokio skonio ir mažiau krakmolinga – rinkitės šį variantą.
PlačiauGuliašas yra troškinys arba tiršta sriuba, išsiskiriantis iš kitų troškinių gausiai jame naudojamais džiovintos saldžiosios paprikos prieskoniais. Šio patiekalo gimtinė – Vengrija; receptas prieskoniais, ingredientais ir ruošimo būdu yra daugiau mažiau autentiškas, tačiau...
PlačiauTai labai skanūs ir greitai paruošiami virtinukai su špinatais, saldaus pieno varške ir prieskoniais. Apetitą keliančia geltona spalva virtinukų tešlą nudažo ciberžolė. Šiems virtiniams paruošti reikės koldūninės, tačiau jei jos neturite, virtinukus galite daryti šiek tiek...
PlačiauŠiai užkandėlei naudojamas sutirštintas naminis jogurtas. Toks jogurtas plačiai naudojamas Graikijoje, kitose Viduržemio jūros regionuose ir Indijoje. Naminis jogurtas supilamas į sietą, išklotą dvigubu marliniu audiniu, sietas įdedamas į indą ir pastatomas į šaldytuvą 1-2...
PlačiauBaklažanų “ikrai” – labai įvairiapusis patiekalas. Jis gali būti puikiu lengvu užkandžiu su duona ir salotų lapais, pavyzdžiui, darbe, pietų pertraukos metu. “Ikrus” galite tepti ant duonos kaip užtepą ir patiekti sumuštinukų pavidalu. Tiek šilti, tiek ir šalti...
PlačiauŠi sriuba gali drąsiai atstoti pilnus pietus – tiek pirmą, tiek ir antrą patiekalą: tiršta, maistinga, sodraus skonio ir apetitą sukeliančio aromato. Puikus valgis, kuomet maisto gaminimui turite nedaug laiko, o po tokių pietų išliksite darbingi ir neapsunkę: visi sriuboje esantys...
Plačiau