Kas gali būti puikiau už aromatingą bei sultingą slyvų plokštainį? Saldi vanilinė tešla, švelniai rūgščios vengrinės slyvos ir traškus riešutų, cinamono bei rudojo cukraus griliažas. Plokštainis yra vegetarinis, nes kepamas be kiaušinių, o nurodyti produktai skirti vienam...
PlačiauGėrimai iš suplakto jogurto ir vandens su prieskoniais, žalumynais, vaisiais ar uogomis, sūdyti ir saldinti Indijoje ir pasaulyje vadinami „lassi“. Karštą vasaros dieną galite plakti su ledukais, o žiemą vietoje vandens įpilti šlakelį pieno. Bet kuriuo atveju ir nepriklausomai nuo...
PlačiauŠis kokteilis tiesiog spinduliuoja ramybe. Jo paragavus atrodys, kad akimirkai sustojo laikas. Toks tirštas, saldus, sotus, gilus ir ramus. Bananai, datulės, kardamonas ir pienas yra vieni iš pačių labiausiai “satvinių” produktų (jogoje ir Ajurvedoje “Satva” – harmonijos,...
PlačiauJei norėtume sužinoti, kokio skonio yra mėlyna spalva, tikriausiai reikėtų ragauti mėlynių. Toks maloniai karstelėjęs, šaltas, savitas, tik mėlynėms būdingas skonis. Šios mažytės tamsios uogos ypatingai dera su pieno produktais.
PlačiauDar vienas puikus „lassi“ – jogurto gėrimas su šviežiomis uogomis, ir šį kartą – su avietėmis.
Plačiau“Pakoros” – tai prieskoninėje tešloje pamerkti ir riebaluose gruzdinti vaisių, daržovių ar sūrio gabalėliai, patiekiami kaip užkandis su pikantiškais padažais ar pagardais. “Pakorų” tešla paprastai susideda iš miltų, avinžirnių miltų, prieskonių ir vandens. Jei...
PlačiauKai namuose kartais lieka keli bananai, pernokę, rudais taškais ir apdžiūvę, niekas nebenori jų valgyti. Kaip tik tokie bananai reikalingi šiam kepiniui; „geri“ bananai čia tiesiog netiks. Ši duona yra vegetarinė, nes kepama be kiaušinių. Rišančioji medžiaga yra bananai ir...
PlačiauDar vienas bananinis kepinys – puikus aromatingas keksas. Šio kekso tešlai naudojami net keturi bananai, dėl to keksas iškepęs yra drėgnas, kvapnus, o kekso viduje įkepti džiovinti bananai pratęsia pagrindinę šio kekso mintį… Keksas yra vegetarinis, nes kepamas be kiaušinių.
Plačiau