Ruošiama kaip šaltibarščiai, tik pakeista keletas ingredientų: vietoje kefyro – jogurtas, vietoje svogūnų – paprika, vietoje burokėlių – pomidorai ir dar gausybė prieskoninių žolelių. Toks pats ruošimo principas, tačiau visiškai nauja gaivinanti ir vasariška sriuba.
PlačiauŠis patiekalas – tai greičiau lengvas užkandis, nei salotos. Dėl šiame patiekale naudojamų prieskonių derinio, lęšiai nesukelia jokių virškinimo sunkumų. Imbiero ir aitriosios paprikos aštrumas reikalingas sudėtingiems baltymams, esantiems lęšiuose, padėti suskaidyti. Čia taip...
PlačiauGreitai paruošiamas natūralus naminis pomidorų padažas, tinkantis daugiausia Viduržemio jūros regiono virtuvės patiekalams pagardinti: makaronų, ryžių valgiams, virtiniams, picai ar patiekalams su sūriu. Padažą galite pasiruošti iš anksto, supilti į sandarų indą ir laikyti...
PlačiauŠis patiekalas iš kuklaus kopūsto yra gerokai prašmatnesnis, nei galėtų atrodyti iš pirmo žvilgsnio. Kopūstas prieš troškinant supjaustomas ir kelias minutes apverdamas vandenyje, dėl to yra minkštas ir šilkinis, o įsimintiną skonį kopūstui suteikia prieskoniai bei į gerą...
PlačiauŠis padažas – lyg ir nieko ypatinga, lyginant su tais, kuriuos galime nusipirkti parduotuvėse, tačiau jis be jokių konservantų, krakmolo, homogenizatorių, stabilizatorių, acto, pagamintas namuose, su meile ir prieskoniais, dėl to gerokai skanesnis. Jūs galite čia pasireikšti...
Plačiau„Lecsó“ (tariama „lečo“) – tai vengriškas saldus ir tirštas saldžiųjų paprikų, pomidorų ir maltos džiovintos paprikos užgardas arba padažas. Priklausomai nuo naudojamos paprikų rūšies ir spalvos, užgardo skonis gali keistis nuo visiškai saldaus iki kartaus ar net...
PlačiauŠi užtepėlė – pirmoji pagalba prapjovus didelį moliūgą, kai sunku sugalvoti, ką su juo greitai pagaminti. Užtepėlė dėl joje naudojamų keptų paprikų yra lengvo dūmo skonio, dėl moliūgo – salstelėjusi. Galite naudoti kaip užtepą ant skrudintos duonos, kaip padažą kruopų,...
PlačiauPasaulinio garso meksikietiškos salotos arba pagardas iš trintų avokadų su pomidorais. Žodis „guacamole“ atėjęs dar iš Actekų laikų, kur reiškė „avokado padažas“. Klasikinis receptas kiek pakeistas – papildytas virta saldžiąja paprika, pagardintas malta kalendra, o...
PlačiauTai labai savotiškos salotos, savo esme primenančios mums įprastas kopūstų salotas, tačiau tinkamai parinkti įmantrūs priedai ir prieskoniai suteikia joms indiško autentiškumo. Galite patiekti iš karto kaip garnyrą, tačiau šios salotos yra atsparios laiko poveikiui, dėl to galite...
PlačiauSpindulines (mungo) pupuoles dažniausiai naudojame skaldytas ir nuvalytu luobu. Šioje sriuboje naudotos sveikos mungo pupuolės su luobu, dėl to yra ilgokai mirkomos (geriausiai užmerkti iš vakaro) ir ilgokai verdamos. Verdant greitpuodyje, nurodytą virimo laiką trumpinkite perpus.
Plačiau