„Kofta“ – indiški daržovių kotletai arba maltiniai, patiekiami su padažais arba pagardais. Dažniausiai naudojamos daržovės tokio tipo valgiui yra bulvės, špinatai, kopūstai, žiediniai kopūstai ir baltieji ridikai. „Kofta“ gali būti valgomi tiek kaip pagrindinis patiekalas,...
PlačiauAvinžirniai – stambūs dideli balkšvi raukšlėti žirniai, senovėje auginti ir mūsų Lietuvos kaimuose. Avinžirniai – archaiška kultūra, kultivuota Pietų Azijoje jau prieš 9000 metų. Lengvai įsisavinami ir labai vertingi dėl savo baltymų, jogo virtuvėje pilnavertiškai...
PlačiauMungo pupuolės (lietuviškai – spindulinės pupuolės) – baltymų šaltinis – yra geltonos pupelės žalia odele, labai dažnai naudojamos daiginimui, o šių pupelių daigai yra labai populiarūs Kinijoje ir kaimyninėse šalyse. Nevalytos ir neskaldytos mungo pupuolės labai tinka...
PlačiauEgzistuoja daugybė gardžių makaronų apkepo variantų, tačiau šis iš visos gausos išsiskiria savo ypatingai švelniu skoniu, kurį suteikia žiedinis kopūstas bei grietinė, ir tuo, kad yra vegetarinis, nes kepamas be kiaušinių. Apkepą suriša sūris ir grietinėje brinkstantys...
PlačiauKlasikinis plovas dažniausiai verdamas su ryžiais, tačiau šis variantas irgi labai gardus: ryžius čia keičia grikiai. Kol verda grikiai, jų garuose ištroškinsite daržoves, o šalia paskrudinsite morkas su prieskoniais. Greita ir paprasta. Tik nepamirškite pagrindinio plovo akcento –...
Plačiau„Le gratin“ išvertus iš prancūzų kalbos reiškia „plutelė“, taigi „au gratin“ – “su plutele”. Šiame patiekale po orkaitėje apskrudusio sūrio plutele slepiasi garuose apvirtos daržovės, užpiltos „Mornay“ sūrio padažu. Greitai paruošiamas valgis, kuriam...
PlačiauGreitai paruošiamas ir labai gardus patiekalas, kuriam reikia vos kelių nekaprizingų produktų, kurių paprastai visuomet galima aptikti Jūsų virtuvėje. Patiekite iš karto sumaišę, kad jogurte išmirkusios bulvės nesuspėtų prarasti traškumo. Jei visgi negalite patiekti iš karto,...
PlačiauDar vienas puikus ir labai gardus “samosų” receptas. Šie pyragėliai tiems, kuriems norisi kažko švelnaus, minkšto ir šilto. Pyragėlių tešlai šalia vandens naudojame jogurtą, dėl to tešla yra mažiau trapi, minkštesnė, o šiai tešlai labai tinka švelnus, minkštas ir kreminis...
Plačiau“Knishes” – puikus ir be galo sotus užkandis, kilęs iš Izraelio ir plačiai paplitęs bei pamėgtas visame pasaulyje. Tešlos maišeliai, kurių viduje būtinai rasime grūstas bulves su įvairiausiais priedais, gali būti kepami orkaitėje ar gruzdinami riebaluose. “Knishes” galite...
PlačiauŠie trikampiai pyragėliai paplitę po visą Indiją taip plačiai, kad vargu, ar rastumėte gatvelę, kurioje nestovėtų vežimėlis su dideliu puodu įkaitusio sviesto "ghee" ir gausybe jame gruzdančių "samosų". Šalia ant žemės suraitę kojas sėdi šeimininko sūnūs ir žaibišku...
Plačiau