
Šioms salotoms naudotos žalios termiškai neapdorotos daržovės: cukinija, moliūgas ir morkos. Tinkamai parinkti pagardai pabrėžia kiekvienos jų individualumą, o trijų daržovių bičiulystę palaiko aromatingas kokosų pieno užpilas.
Plačiau

Labai paprasta, tačiau gardi daržovių sriuba, verdama su daigintais rausvaisiais lęšiais. Vietoje rausvųjų daigintų lęšių galite rinktis daigintus žaliuosius arba ruduosius lęšius, daigintas spindulines (mungo) pupuoles.
Plačiau

Garsus patiekalas iš Keralos, Pietinės Indijos regiono, dažniausiai ruošiamas šventėms. Išskirtinis Pietinės Indijos regiono virtuvės bruožas – dauguma patiekalų yra gardinami kokoso riešutu. Toks ir yra pagrindinis šio patiekalo akcentas – šviežias tarkuotas kokoso riešutas...
Plačiau

Žodis „tarkari“ asocijuojasi su bengališka virtuve ir reiškia daržovių „troškinį“ arba „ragu“. Bengalų virtuvė pasaulyje garsėja savo mokėjimu gardžiai paruošti daržoves. Nėra griežtai nustatytų ingredientų šiam patiekalui: naudokite tokias daržoves, kokias...
Plačiau

Šį nepakartojamo skonio apkepą susiruoškite kepti savaitgalį ar kuomet laukiate svečių. Apkepui paruošti reikia šiek tiek laiko, dėl to paprastą darbo dieną gali jo pristigti. „Biriyani“ reiškia krosnyje užkeptus ryžius, įdarytus įvairiausiais gardžiais įdarais. Šis...
Plačiau

Tai nepaprastai gardus valgis, nukeliantis mus mintimis į tolimąją Pietų Ameriką. „Quinoa“ (tariama – „kinva“, lot. Chenopodium quinoa) arba bolivinė balanda yra kilusi iš Pietų Amerikos šiaurinės dalies, buvo sukultūrinta Titikakos ežero regione Anduose maždaug 5000 metų...
Plačiau

“Dalas” lietuvių kalboje galėtų būti suprantamas kaip tiršta žirnienė, lęšienė ar pupienė, t.y. džiovintų ankštinių arba “dalo” (vadinamų tuo pačiu žodžiu) troškinys su prieskoniais, daržovėmis ir kitokiais pagardais. “Dalas” yra puikus augalinių baltymų,...
Plačiau

Picos proceso kepimo esmė – karšta plokštuma, ant kurios padėjus picą, ji kepa iš apačios. Orkaitėje tai atkartoti yra sunkoka. Orkaitė kaista pakankamai tolygiai, ir kartais iškepus įdarui, padas lieka neiškepęs, o jei norime iškepti padą, sudega sūris. Taigi, namuose,...
Plačiau

„Bhaji“ – tai tam tikra skrudintų daržovių tešloje rūšis, kuomet į tešlą merkiamas ne atskiras daržovės gabaliukas, o smulkiai supjaustytos šiaudeliais ar net sutarkuotos daržovės. Patiekite kaip įprasta mūsų pietų stalui – su garnyru, padažais ir salotomis. Jei...
Plačiau

Labai gardžios, minkštos kaip sviestas didžiosios baltos daržo pupos, įsuktos cukinijų liežuvėliuose ir pagardintos pankoliu bei „curry“ prieskonių mišiniu – labai lengvai pagaminamas ir maistingas valgis: tereikia prisiminti iš vakaro užmerkti pupas. Nors pagrindą sudaro...
Plačiau