Žolės žalumo, švelni, šilkinė špinatų ir petražolių sriuba, pagardinta žiupsneliu šviežiai tarkuoto muskato riešuto pakels nuotaiką, sušildys ir suteiks Jums energijos visai likusiai dienai. Chlorofilas, geležis ir vitaminai – štai šios sriubos privalumai. Špinatų...
PlačiauIndijoje tokie maltiniai iš žalių ar virtų daržovių, mirkytų ankštinių, šviežio sūrio ar miltų vadinami „kofta“. Paprasčiau – tai vegetariniai maltiniai ar kotletai. Yra nesuskaičiuojama galybė „kofta“ receptų. Šis variantas be galo tinka su šlakeliu citrinos...
PlačiauŠvieži špinatai praturtina ir sustiprina šios tirštos sriubos skonį, kokosų pienas užbalina ir suteikia gaivumo. Tai viena iš mėgstamiausių sriubų jogos stovyklose (retrituose). Patiekite žirnienę su plokščiąja indiška duona arba “samosais”. Žirnius užmerkite šaltame...
PlačiauŠis ”lassi” (plaktas jogurto gėrimas su vandeniu) yra švelniai žalsvas – jis plakamas su žalumynais, sūdomas ir gardinamas kmyniniu kuminu. Labai tinka prie sočių pietų, nes gerina virškinimą, ypač, jei išgersite kelis gurkšnius pusvalandis prieš valgį. Gaivina karštą...
PlačiauŠvelnios, salstelėjusios ir žalios sultys galėtų tapti kasdieniniu sveikatą ir energiją nešančiu gėrimu. Visos vertingos maistinės medžiagos, esančios daržovėse, šviežiai spaustų sulčių pavidalu įsisavinamos tiesiogiai ir greičiau – organizmui nebereikia įveikti...
PlačiauŠpinatai su namuose gamintu saldaus pieno sūriu ir grietine yra vienas iš pačių populiariausių ir turbūt pačių gardžiausių patiekalų Šiauriniame Indijos regione. Čia pateikiamas greitai paruošiamas variantas su skrudintu sūriu ir grietine. Tačiau yra daugybė šio patiekalo...
PlačiauŠios sriubos skonis yra lygiai toks, kaip ji atrodo: skaidrus sultinys su baltomis ryžių snaigėmis, žaliomis špinatų juostelėmis, o taip pat ryškiais raudonos paprikos blyksniais. Spalvoti ir sveiki pietūs… Jei neturite ar nemėgstate špinatų, juos galite pakeisti lapiniais burokais...
PlačiauTai labai skanūs ir greitai paruošiami virtinukai su špinatais, saldaus pieno varške ir prieskoniais. Apetitą keliančia geltona spalva virtinukų tešlą nudažo ciberžolė. Šiems virtiniams paruošti reikės koldūninės, tačiau jei jos neturite, virtinukus galite daryti šiek tiek...
Plačiau“Raita” reiškia pagardą, kuris valgomas kaip padažas, mirkalas ar skystos salotos, o pagrindą sudaro jogurtas ir tam tikri prieskoniai. Šioms skystoms špinatų salotoms ruošti tinka bet kokių rūšių špinatai ar kitokios žalialapės daržovės.
PlačiauTegul neatbaido Jūsų toks ilgas šio recepto ingredientų sąrašas. Patiekalą sudaro vos trys pagrindiniai produktai: avinžirniai, špinatai ir pomidorai; visa kita – prieskoniai, suteikiantys valgiui išskirtinį skonį ir aromatą. Patiekalas labai greitai ir lengvai paruošiamas, dėl...
Plačiau