Ananasas vegetarinėje virtuvėje - ne vien saldus desertinis vaisius. Daugumai patiekalų jis naudojamas būtent kaip saldžiarūgštė daržovė. Šiuo atveju - tai ananasų pagardas - čatnis („chutney"). Čatnis yra saldus, rūgštus ar aštrus, prieskoniais aromatizuotas pagardas iš...
PlačiauŠis tropinis gėrimas kilęs iš Jamaikos, dėl to originali gaiva ruošiama iš šviežių ananasų ir kokosų sulčių. Atrodytų, kad šie du ingredientai buvo sutverti vienas dėl kito... Kokteilis, virtęs klasika.
PlačiauTai turbūt vienas iš lengviausių ir gaiviausių desertų, kvepiantis vidurvasariu. Drebučiams sustingdyti naudojamas augalinis želatinas – agaras. Agaro drebučiai sustingsta net jei juose naudojamas šviežias ananasas – vaisius, su kuriuo įprastas gyvulinės kilmės želatinas...
Plačiau