
Gardžiai apskrudusios iš išorės, aukso geltonumo viduje - šios spurgos pagaminamos akimirksniu ir nepakeičiamos tuomet, kai skanaus norisi tuoj pat ir neatidėliotinai...
Plačiau

Švelnus aksominis brokolių ir šviežio šilto panyro įdaras sudaro ryškų kontrastą plonam ir traškiam tešlos apvalkalui. Tai dar vienas įdarytos plokščiosios indiškos duonos variantas. „Panyrą“ šiai duonai ruoškite tuo pačiu metu – įdarui jis reikalingas kuo šviežesnis,...
Plačiau

Traški ir gardi saldaus pieno sūriu įdaryta duona. Turbūt skaniausia. Jei kada gyvenime teko jos ragauti, Jūs suprasite, apie ką kalbama…
Plačiau

Šis patiekalas - tikras skanėstas ne tik vegetarams. Skrudintas saldaus pieno sūris, išmirkęs pikantiškose prieskoniais pagardintose šviežiose išrūgose, įgauna nepakartojamą skonį. Bulvės, prieš troškinant skrudintos svieste “ghee”, išsaugo savo skonį kiekviename atskirame...
Plačiau

Indijoje tokie maltiniai iš žalių ar virtų daržovių, mirkytų ankštinių, šviežio sūrio ar miltų vadinami „kofta“. Paprasčiau – tai vegetariniai maltiniai ar kotletai. Yra nesuskaičiuojama galybė „kofta“ receptų. Šis variantas be galo tinka su šlakeliu citrinos...
Plačiau

Neabejotina, kad visi mokame pasigaminti šį senovinį lietuvišką gardų valgį, tačiau čia „žemaičiai“ – vegetariniai, be mėsos ir kiaušinių.
Plačiau

Šis patiekalas kilęs iš Šiaurės Indijos Punjab krašto ir puikiai žinomas visoje Indijoje. Priskaičiuojama daugybė šio patiekalo recepto variacijų. Tačiau patiekalo pagrindą visuomet sudaro trys tie patys produktai: žirneliai ir saldaus pieno sūris aromatingame pomidorų padaže....
Plačiau

Švieži špinatai praturtina ir sustiprina šios tirštos sriubos skonį, kokosų pienas užbalina ir suteikia gaivumo. Tai viena iš mėgstamiausių sriubų jogos stovyklose (retrituose). Patiekite žirnienę su plokščiąja indiška duona arba “samosais”. Žirnius užmerkite šaltame...
Plačiau

Paprastai tariant, vegetarinė virtuvė be šio saldaus pieno sūrio neapsieina iš viso. Visame pasaulyje jis yra vadinamas panyru (paneer), rusų kalboje Jūs galite sutikti vadinant jį „Adygejskij syr“, angliškai – „Cottage cheese“. Tačiau žodis „panyras“ yra būtent tai,...
Plačiau

Įprasti salotų padažai neretai pabosta: paįvairinimui norisi kažko naujo ir dar neragauto. Šiuo užpilu pagardintoms salotoms nebereikės papildomai jokio aliejaus: jo jau yra kokosų piene.
Plačiau