Nepaprastai paprasti ingredientai šiose salotose dera taip, lyg kitaip būtų neįmanoma jų suderinti. Savito aromato linų sėmenų aliejus, kitur tinkantis sunkiau, šiose salotose atrado savo vietą ir yra beveik nepakeičiamas. Avokadą šioms salotoms rinkitės tik labai gerai sunokusį.
PlačiauPasaulinio garso meksikietiškos salotos arba pagardas iš trintų avokadų su pomidorais. Žodis „guacamole“ atėjęs dar iš Actekų laikų, kur reiškė „avokado padažas“. Klasikinis receptas kiek pakeistas – papildytas virta saldžiąja paprika, pagardintas malta kalendra, o...
PlačiauMums įprasta avokadą naudoti kaip daržovę – salotoms, užtepams, gėrimams, tačiau visuomet sūdytą ar rūgštintą. Šis kokteilis – saldus, ir dėl to pirmasis gurkšnis gali pasirodyti staigmena. Pats avokado vaisiaus minkštimas nei sūrus, nei saldus. Jo skonis – prėskas, dėl...
PlačiauŠiose salotose skonį suteikia obuolys, aromatą – sezamas, o švelnumą – avokadas. Pabandykite paruošti šias salotas be druskos – toks variantas nei skoniu, nei aromatu nenusileidžia aprašytajam ir yra puikus valgis, vertinantiems natūralų produktų skonį.
PlačiauAvokado vaisius – vienas riebiausių vaisių, neskaitant alyvuogių. Tačiau avokado aliejus, esantis vaisiuje, yra aukščiausios kokybės, sveikas ir švarus – jame nėra sočiųjų rūgščių, tame tarpe ir sviesto rūgšties. Avokadas yra žalias vaisius, vadinasi, jame yra naudingojo...
Plačiau